CDR.cz - Vybráno z IT

PewDiePie pracuje s designerem Goat Simulator na svých dalších hrách

Pewdiepie
Nejslavnější YouTuber Felix Arvid Ulf Kjellberg (PewDiePie) se spolčí s Armin Ibrisagic, designerem titulu Goat Simulator, aby vytvořili několik dalších titulů.

Ačkoliv se na našem webu (z dobrých důvodů) běžně YouTuberům nevěnujeme, Felix Arvid Ulf Kjellberg alias PewDiePie je výjimkou. Už jen z toho důvodu, že se jedná o nejodebíranějšího YouTubera na planetě Zemi - v době psaní článku se může pochlubit astronomickými 48 224 266 odběrateli. Toto číslo každým dnem, hodinou i minutou roste, a tak v době čtení článku bude tato hodnota pravděpodobně ještě o pár tisíc větší. 

Podobně jako většina ostatních, Felix začal svou Youtube kariéru poměrně nenápadně, ale o několik gameplay videí MinecraftuAmnesia: The Dark Descent a Happy Wheels se z něj stala nejjasnější hvězda YouTube. Ve světě si získal své jméno, zahrál si v mnoha skečích sponzorovanými YouTube Red a svoji kariéru rozšiřuje také do dalších sfér. Budiž tomu spolupráce s Aminem Ibrisagicem důkazem. 

Ve spolupráci s Ibrisagicem, designerem Goat Simulator, plánuje vytvořit několik dalších her, o kterých zatím víme pouze to, že vyjdou na iOS, Android a PC. Partnerství je oficiálně dohodnuto mezi Revelmoda, mediální společností založenou Felixem; Maker Studios, zabavní síť jíž je Felix součástí a konečně studio DoubleMoose, Ibrisagicem nově založené studio. 

Felix ve světě videoher již zanechal několik svých děl, jako Legend of the Brofist a Tuber Simulator a zdá se, že ani jedna zatím svět nezklamala, tak uvidíme, co nás čeká. Zatímco první zmíněná je placená hra o výši 5-8 dolarů, druhou lze sehnat na iOSi Androidzcela zdarma. Pod názvem Tuber Simulator se nepřekvapivě schovává cesta YouTubera na vrchol od pořizování domácí techniky, přes ikonické prvky, pozdravy, učení se střihu, kameře, režii a starání se o sociální aspekt tvorby.

Hru můžeme doporučit i bez ohledu na její spojitost s Felixem. Jedná se o vysoce návykovou hříčku pro mobilní telefony, která zabaví na několik desítek hodin. Po designérské i vizuální stránce se jedná o příjemně sympatický titul. 

Vzhledem k historii zmíněného designera a humornému nádechu obou předchozích her bychom se měli dočkat především titulu zaměřeného na komedii, absurditu a jednoduchost. Amin Ibrisagic vysvětluje: 

"Komedie je obrovskou součástí zábavního průmyslu, ale ve videohrách jako by byla stále neplnoletá. Felix a já to chceme změnit." Felix samotný popisuje parnerství jako "shodu vytvořenou nebem" a dodává: "Jeho vize a smysl pro humor padne Revelmode perfektně. Jsme hrdí a nadšení ho mít mezi námi a nemůžeme se dočkat, co spolu vytvoříme."

Jaký druh komedie má duo přesně na mysli, není jasné, můžeme ale předpokládat, že se bude spíše zaměřovat na Felixovo publikum, které rozhodně není malé. 

P.S.: Za úvodní obrázek se upřímně omlouváme, ale nemohli jsme si pomoct.

Tagy: 
Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku PewDiePie pracuje s designerem Goat Simulator na svých dalších hrách

Žádné komentáře.