CDR.cz - Vybráno z IT

Pornhub začal akceptovat platby kryptoměnou

Na nejsledovanějších webových stránkách svého druhu mohou uživatelé zaplatit za předplatné či prémiové služby kryptoměnou Verge. Jedná se o odnož kryptoměny původně vytvořené pro Darknet.

Pornhub, jedna z nejnavštěvovanějších webových stránek na internetu, začne dle oznámení přijímat anonymní kryptoměnu při platbách za poskytnuté služby. Verge je další odnoží Dogecoindark, která se v roce 2014 oddělila od původní Dogecoin. Sama se představuje jako potenciální vůdce mezi měnami se speciálním zaměřením, slibuje totiž úplné soukromí během provádění transakcí. 

Kryptoměna Dogecoindark, jehož je Verge odnoží, byla původně vytvořena speciálně pro transakce na Darknetu. Dogecoindark integroval z tohoto důvodu síť Tor se svými peněženkami. Ačkoliv je Verge odnoží Dogecoindark, na Darknetu akceptována prozatím není. 

Pornhub si vybral tuto kryptoměnu z důvodu bezpečnosti a anonymity. Ani u této kryptoměny se ovšem nedá hovořit o 100% anonymitě a stále existují metody, jak proběhlou transakci vypátrat. Na druhou stranu využívá nástroj anonymity Tor a anonymní síťovou vrstvu I2P ke skrytí IP adres a konkrétních míst. 

Pornhub si s myšlenkou akceptování kryptoměn pohrával již nějakou dobu. Doposud je však jako platební metodu akceptovaly pouze partnerské weby, přičemž Pornhub stále odolával. Možnost platbou kryptoměnou Verge rovnou rozšířil i do dvou z nich, tedy s ní uživatelé zaplatí jak na Pornhub, tak Brazzers i Nutaku. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Pornhub začal akceptovat platby kryptoměnou

Žádné komentáře.