CDR.cz - Vybráno z IT

Povolení nahoty se platformě Twitch vymstilo. Zákaz opět vrací

Zdroj: Shutterstock

Twitch nedávno změnil svou politiku ohledně sexuálního obsahu. Po letech kritiky za diskriminaci a zmatení streamerů i diváků se Twitch rozhodl povolit více nahoty na své platformě, pokud byla součástí uměleckého díla. Tento krok měl podpořit rozkvět umělecké komunity na Twitchi a umožnit jim využít lidskou formu ve svém umění. Nicméně, pouhé dva dny po této aktualizaci se Twitch rychle otočil a změny zrušil.

V úterý 15. prosince 2023 Twitch aktualizoval svou politiku ohledně sexuálního obsahu. Hlavním cílem této aktualizace bylo zjednodušit a zpřísnit pravidla pro streamery a diváky. Součástí této aktualizace byly i změny v tom, jak Twitch zachází s fiktivní nahotou. Po letech zpětné vazby od umělců, že jejich obsah je omezován, se Twitch rozhodl povolit nahotu, pokud ovšem byla součástí uměleckého díla (kresleného, animovaného, tetovaného nebo sochařského).

Toto pravidlo se nevztahovalo na reálné osoby nebo na jejich explicitní zobrazení. Změna měla umožnit umělcům na Twitchi využít lidskou formu ve svém umění, aniž by porušovali pravidla platformy.

Zdroj: Shutterstock

Nicméně, brzy po této aktualizaci se Twitch setkal s kritikou a obavami ze strany komunity. Někteří streameři využili této změny k vytvoření obsahu, který byl v rozporu s novou politikou. Twitch proto rychle odstranil tento obsah a udělil ban všem "proviněným" kanálům. Nicméně, byl i obsah, který byl povolen podle nové politiky, ale vyvolal kontroverzi a znepokojení. Twitch sdílel tyto obavy a po zvážení se rozhodl, že zašel s touto změnou příliš daleko.

V pátek 17. prosince 2023 Twitch na to oznámil, že okamžitě vrací změny ohledně umělecké nahoty. Od té doby nejsou povoleny žádné zobrazení reálné nebo fiktivní nahoty na Twitchi, bez ohledu na médium. Toto omezení se nevztahuje na hry s hodnocením Mature. Pro emote platí specifická pravidla pro nahotu a sexuální obsah, která jsou uvedena v Emote Guidelines.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Povolení nahoty se platformě Twitch vymstilo. Zákaz opět vrací

Sobota, 6 Leden 2024 - 13:24 | pavell | Ve státech to většinou dělají ženy, které se...
Sobota, 6 Leden 2024 - 11:58 | Driscoll | V Americe tohle mají na starosti manželky...
Sobota, 6 Leden 2024 - 00:34 | RedMaX | Mohli by si ho Amíci hromadně uřezat, když se za...

Zobrazit diskusi