CDR.cz - Vybráno z IT

Připravuje se oblíbený čistič CCleaner pro Android

CCleaner pro Android - uvodní foto
Utilitku CCleaner, díky níž můžete vyčistit váš počítač od přebytečných souborů nebo třeba vymazat chybné klíče z registru, zná asi většina z nás. Výrobce Piriform nyní pracuje i na verzi pro Android.

Nejen majitelé chytrých telefonů nižší cenové kategorie, které nabízí poměrně nízký výkon a malou velikost paměti RAM včetně té uživatelské, znají problémy s jejím častým přeplněním. Uživatelům nezbude pak nic jiného, než neustále čistit paměť systému a mazat zbytečné soubory v úložišti, což je bohužel i má vlastní zkušenost. To by teď mohl z části ulehčit tento velmi oblíbený nástroj CCleaner, připravovaný i pro smartphony a tablety s Androidem. Samozřejmě dnes už nalezneme i jiné podobné aplikace, ale právě díky jeho popularitě na stolních počítačích či noteboocích věřím, že obstojí i v mobilní sféře a nabídne množství nástrojů nejen pro lepší chod samotného systému.

CCleaner pro Android - snímek

Výrobce Piriform oznámil na svém blogu pouze skutečnost, že na mobilní verzi tohoto programu začal pracovat, a to prý kvůli častým dotazům na toto téma. Přesné datum vydání zatím známo není. Na blogu se však také objevil snímek zachycující část displeje mobilního telefonu Samsung, na kterém tento mobilní CCleaner běží. Mohlo by se samozřejmě jednat o fotomontáž, ale velmi pravděpodobné je, že je snímek skutečný. Všechny funkce aplikace na něm bohužel vidět nejsou, s jistotou ale můžeme dle snímku říci, že umožní mazat vaši historii, cache a pročistit i SMS a MMS (hádal bych odstranění nejstarších zpráv či zpráv od operátora apod.) Je také jasné, že stejně jako CCleaner pro Windows a MAC bude i tento mobilní zaměřen na co nejrychlejší a nejsnadnější optimalizaci provedenou jedním dotykem na obrazovce. Aplikace by pak také měla běžet na pozadí a paměť telefonu čistit průběžně.

Rozhodně se tedy máme na co těšit. Nejsnažší cestou k novým informacím ohledně tohoto připravovaného a oblíbeného programu je sledovat účty Piriformu na Facebooku či Google+

 

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Připravuje se oblíbený čistič CCleaner pro Android

Čtvrtek, 14 Březen 2013 - 13:52 | ZdenekJi | Jednou jsem se setkal s čističem registru, který...
Středa, 13 Březen 2013 - 09:20 | Damel | Tak tak, CCleaner je druhý nejčastější důvod (...
Úterý, 12 Březen 2013 - 23:16 | Waffer47 | CCLeaner neni nic jineho nez jedna velka prasarna...
Úterý, 12 Březen 2013 - 21:00 | trodo | IMHO dobrý leda k tomu, aby bylo co spravovat. To...

Zobrazit diskusi