CDR.cz - Vybráno z IT

Problémy s ChatGPT v Itálii se rozšířily i na další společnosti vyvíjející AI

Zdroj: Shutterstock

V říjnu 2022 společnost OpenAI ve spolupráci s Microsoftem uvedla na trh svůj model ChatGPT, což vyvolalo značnou senzaci kolem umělé inteligence. ChatGPT se stal velmi populárním chatbotem, ale tato popularita zároveň přilákala pozornost některých zemí, včetně Itálie.

Itálie se stala jednou z prvních zemí, která v březnu 2023 dočasně zakázala používání ChatGPT. Nyní italský úřad pro ochranu osobních údajů, známý jako Garante, plánuje prověřit další platformy umělé inteligence. Podle zprávy agentury Reuters se italský úřad zaměřuje na zvýšenou kontrolu těchto výkonných technologií a plánuje najmout odborníky na umělou inteligenci.

Tímto krokem Itálie reaguje na obavy spojené s neomezeným rozvojem AI a potřebou regulace v této oblasti. Snahou je chránit osobní údaje a zajistit, že nasazení umělé inteligence bude odpovídat zákonným požadavkům a etickým normám. Vyhodnocení dalších platform AI může vést k posílení předpisů a ochraně práv jednotlivců.

Itálie tímto krokem ukazuje, že regulace AI je důležitým tématem, které si vyžaduje pozornost a odborné znalosti. Další kroky této země v oblasti regulace umělé inteligence budou sledovány s ohledem na možné dopady na rozvoj a využití těchto technologií v praxi.

"Plánujeme zahájit rozsáhlou kontrolu generativních aplikací a aplikací strojového učení umělé inteligence, které jsou dostupné online, protože chceme pochopit, zda tyto nové nástroje řeší problémy spojené s ochranou údajů a dodržováním zákonů o ochraně soukromí - a v případě potřeby zahájíme nové kontroly," uvedl Agostino Ghiglia, člen představenstva Garante.

"Dále hledáme tři poradce v oblasti umělé inteligence, protože jsme si vědomi, že nástroje umělé inteligence se velmi rychle vyvíjejí, a potřebujeme odborníky s technickým zázemím, kteří nám pomohou v naší činnosti v oblasti ochrany údajů," dodal.

Diskuse ke článku Problémy s ChatGPT v Itálii se rozšířily i na další společnosti vyvíjející AI

Žádné komentáře.