CDR.cz - Vybráno z IT

Prodejci erotických pomůcek mají problém. Etsy zavádí nové podmínky

Zdroj: Shuttestock

Řemeslné podniky prodávající sexuální hračky na Etsy čelí nové výzvě: platforma zavádí přísnější zásady, které zakazují prodej vložitelných erotických pomůcek. Změny, které vstoupí v platnost 29. července, ohrožují existenci malých firem, které se na Etsy spoléhaly jako na hlavní prodejní kanál.

Ručně vyráběné sexuální hračky, které se na Etsy prodávají již téměř deset let, čelí vážným změnám. Simply Elegant Glass, známý pro své skleněné dilda a anální kolíky, zaznamenal více než 7 000 prodejů a 1 500 pětihvězdičkových recenzí. Ovšem od 29. července bude většina jejich katalogu na Etsy zakázána kvůli novým zásadám platformy ohledně erotických pomůcek.

V červnu Etsy tiše aktualizovala své „Pravidla domu“, specifikující zákaz prodeje hraček pro dospělé, které se vkládají do těla nebo aplikují na genitálie. Tato změna přináší zákaz prodeje dild, vibrátorů, análních kolíků a dalších podobných předmětů. Alice Wu Paulus z oddělení Trust & Safety společnosti Etsy uvedla, že tyto změny jsou navrženy tak, aby odrážely vyvíjející se průmyslové standardy a osvědčené postupy, a chránily tak uživatele.

Prodejci, jako je Andy ze Simply Elegant Glass, nebyli o těchto změnách informováni přímo, dozvěděli se o nich prostřednictvím sociálních sítí a jiných kanálů. Andy vyjádřil obavy, že nalezení ručně vyráběných produktů bude nyní mnohem obtížnější. Reklama na Googlu je drahá a malé firmy se často ztrácejí ve výsledcích vyhledávání.

Zdroj: Shutterstock

Alternativy a budoucnost

I když Simply Elegant Glass spustilo vlastní webové stránky a přešlo na Shopify, většina jejich provozu stále pochází z Etsy. Andy se obává, že platforma se stává domovem pro pochybné prodejce a dropshippery, kteří nesplňují standardy Etsy. Tento posun by mohl znamenat konec pro mnoho malých podniků zaměřených na dospělé.

Etsy rovněž zakázala prodej pornografie, včetně historických časopisů Playboy, a fotorealistických vyobrazení sexuálních aktů. Některé sexuální doplňky, jako BDSM vybavení a sexuální nábytek, však zůstávají povoleny. Prodejci kritizují Etsy za to, že místo zákazu nemůže vytvořit sekci pouze pro dospělé, což by tyto produkty udrželo mimo dosah nevhodných uživatelů.

Reakce prodejců

Prodejci jako Alissa Milano, pravidelná zákaznice Etsy, zdůrazňují, že Etsy je klíčovým místem pro podporu malých podniků a tvůrců alternativních produktů. Daniel Tyler, provozovatel Secret Kink, také vyzdvihuje důležitost personalizovaného přístupu, který Etsy umožňuje.

I když existují nové platformy jako Spicerack, které se snaží nabídnout lepší možnosti prodejcům v prostoru pro dospělé, dosah a renomé Etsy jim zatím chybí. Prodejci čelili pozastavením účtů a svévolnému odstraňování záznamů, což komplikovalo jejich podnikání i před zavedením nových pravidel.

Důsledky pro trh

Změny v Etsy přicházejí v době, kdy v USA platí nové zákony o ověřování věku, které mají chránit nezletilé před obsahem pro dospělé na internetu. Online prodejci sexuálních produktů se potýkají s tvrdým postojem zpracovatelů plateb, jako jsou PayPal a Stripe, což jim komplikuje obchodování.

Pro mnoho malých podniků, jako je Odyssey Toys, bude tato změna znamenat obrovskou ránu. Matt Rowe z Odyssey Toys varuje, že mnoho talentovaných řemeslníků bude mít téměř přes noc vytažen koberec zpod nohou. I když Etsy tvoří pouze menší část jejich tržeb, dopad na celý tým a jejich rodiny je stále znepokojující.

Zatímco Etsy tvrdí, že změny ovlivní jen malé procento komunity prodejců, mnoho z nich se obává o svou budoucnost. Etsy musí čelit širším problémům, které ovlivňují malé podniky, a její krok se zákazem erotických pomůcek je jen jedním z mnoha výzev, kterým čelí.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Prodejci erotických pomůcek mají problém. Etsy zavádí nové podmínky

Středa, 31 Červenec 2024 - 00:22 | barakoas | Normalne bych rekl "Tak to je v p*či"...
Úterý, 30 Červenec 2024 - 15:39 | Gaunter | Firma Etsy predáva okrem iného aj homemade...
Úterý, 30 Červenec 2024 - 10:18 | Arctia | "tyto změny jsou navrženy tak, aby odrážely...

Zobrazit diskusi