CDR.cz - Vybráno z IT

První autonomní náklaďák od Volva dosahuje 4. úrovně

Zdroj: Shuttestock

Volvo a Aurora spojily své síly a představily svůj první sériově vyráběný autonomní nákladní vůz na výstavě ACT Expo v Las Vegas. Toto vozidlo, vybavené špičkovým systémem autonomního řízení úrovně 4, představuje další krok k budoucnosti autonomní dopravy.

Toto vozidlo je vybaveno systémem autonomního řízení úrovně 4 nazvaným Aurora Driver, který využívá širokou škálu senzorů, včetně kamer s vysokým rozlišením, zobrazovacích radarů a LiDAR senzoru, který umožňuje detekci objektů až do vzdálenosti 400 metrů. Bezpečnostní opatření zahrnují redundantní systémy řízení, brzdění, komunikace a další.

I přes úroveň autonomního řízení bude vozidlo stále řízeno lidským řidičem, který převezme kontrolu v případě nutné potřeby. Aurora plánuje spustit pilotní programy s klienty, kteří plánují nasadit tyto autonomní nákladní vozy, a to koncem letošního roku.

Zdroj: YouTube

Kromě toho Aurora plánuje v brzké době nasadit 20 zcela autonomních nákladních vozidel mezi Dallasem a Houstonem. Ještě není jasné, zda tato flotila bude sestávat výhradně z vozidel Volvo nebo i z vozidel dalších výrobců. Nicméně Volvo již zahájilo výrobu testovací flotily autonomních nákladních vozidel ve svém montážním závodě ve Virginii.

Nils Jaeger, prezident Volvo Autonomous Solutions, označil toto vozidlo jako první ze standardizované globální platformy autonomních technologií společnosti. Tato platforma umožní Volvu představit v budoucnu další modely autonomních vozidel.

Diskuse ke článku První autonomní náklaďák od Volva dosahuje 4. úrovně

Žádné komentáře.