CDR.cz - Vybráno z IT

Real Virtuality: Takhle bude vypadat multiplayer ve virtuální realitě! [video]

Realvitual 3
Virtuální realita v životní velikosti by mohla změnit styl jakým se bavíme i pracujeme. Sledování pohybu společně s headsetem pro virtuální realitu nese název Real Virtuality a vypadá opravdu skvěle. A hrát budete moci i s kamarády.

Rok 2016 má být rokem virtuální reality. Microsoft pomalu odhaluje svůj holografický HoloLens, Oculus/Facebook neustále pracuje na vývoji, zmínit musíme i HTC s Valve. Brzy se, zdá se, dostaneme do fáze, kdy rivalové budou chtít dobýt trh.

Tým kolem Real Virtuality si myslí, že dokázal nalézt ideální spojení dostupných technologií a vytvořit tak virtuální realitu v životní velikosti. A co víc, nesleduje pouze jednoho člověka, ale celou scénu s podporou multiplayeru!

Projekt Real Virtuality kombinuje hedset pro virtuální realitu Oculus a zachytávání pohybu Motion Capture, neboli Mocap. Podobně jako ve filmech a hrách je tedy sledován pohyb uživatele skrze kamery a speciální body na těle uživatele. Oculus poté slouží k zobrazování 3D reality, přičemž reaguje na pohyby hlavy a její otáčení. Stačí běžná místnost, ideálně prostornější a bez překážek, dostupné technologie a můžete zažít dobrodružství ve stylu Indiana Jonese.

Jen si to představte, projdete se egyptskými kobkami, spatříte malý artefakt na zemi. Ohnete se, vložíte jej do zdi a objevíte skrytou místnost se sarkofágem. Při hře ve dvojici můžete navíc spolupracovat a snadno komunikovat. Zajímavé je na videu především okénko s reálným záznamem lidí a sledovanou virtuální realitou. Ocenili byste něco podobného?

Zajímalo by nás, jak mají tvůrci vyřešené jméno svého projektu. Real Virtuality se totiž jmenuje i herní engine od českého herního studia Bohemia Interactive.

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Real Virtuality: Takhle bude vypadat multiplayer ve virtuální realitě! [video]

Středa, 15 Červenec 2015 - 01:34 | Misko Uško | ved uz je vymyslene nieco lepsie predsa https://...
Úterý, 14 Červenec 2015 - 19:24 | JVc | Aby nakonec nebylo levnejsi v nejake zricenine to...
Úterý, 14 Červenec 2015 - 18:44 | LipcaCZ | Jo, už vidím kolik lidí na to obětuje celou...
Úterý, 14 Červenec 2015 - 16:58 | Janadruhou | Na hraní her to asi dlouho zatím nebude (jestli...
Úterý, 14 Červenec 2015 - 16:32 | Asuan | ideálně rozestavět kamery někde na louce :-D

Zobrazit diskusi