CDR.cz - Vybráno z IT

REPORTÁŽ – Konference Ubisoftu letos rozhodně nezklamala [E3 2014]

Ubisoft Conference Uvod
Z produkce Ubisoftu se každoročně valí jedny z nejlepších her zábavního průmyslu, jejich konference jsou tedy vždy očekávané se zvědavostí. Letos společnost zabodovala s většinou svého programu a na závěr jej ozdobila třešničkou na dortu.

E 3 Special

Konferenci odstartoval Ubisoft zostra trailerem, bez žádných předmluv či jakýchkoliv úvodů. Ti vnímavější si mohli všimnout Himalájí a okamžitě si titul přiřadit ke jménu Far Cry 4. Po ukončení upoutávky už na pódium přispěchal Dan Hay, aby diváky přivítal u obrazovek a přítomné na místě.

Ubisoft Conference 2

O Far Cry 4 nám řekl v podstatě jen to, že prezentované záběry představovaly prvních pět minut ze hry, toto téma bylo nicméně v průběhu E3 ještě párkrát oprášeno (čtěte zprávu). Poté jej vystřídala Aisha Tyler, která má s moderováním Ubisoft konferencí značnou praxi z předchozích ročníků. Trochu si zapřeháněla s tvrzením, že v Ubisoftu začínají ve velkém a pak jdou ještě do většího, jelikož po pár minutách přišla řada na Just Dance 15.

Ubisoft Conference 6

Nový titul z taneční série si zde odbyl premiéru mobilní aplikace, která slibuje možnost hraní na kterékoliv chytré televizi. Následovalo živé taneční vystoupení desítek mladých lidí, z kterého si žádnou srozumitelnou informaci o funkcích aplikace vyvodit nelze.

To nejhorší si však společnost tímto odbyla a reputaci si rychle napravila přesunutím k Tom Clancy’s The Division, jenž zde představil naprosto senzační trailer, o kterém jsme vás informovali formou zprávy.

Ubisoft Conference 8

Z chladného postapokalyptického města po skončení upoutávky nažhavil Ubisoft motory a nastartoval blok o The Crew. Aisha Tyler nám připomněla, co bylo řečeno už na loňské E3 a pustila nám zbrusu nový trailer. Po jeho ukončení se slova ujal už samotný kreativní ředitel hry, Julian Gerighty, a povyprávěl nám o tom, jak velkou část světa si budeme moci ve hře projezdit (a teoreticky tak ušetřit za dovolenou). Bližší informace naleznete v samostatné novince.

Ubisoft Conference 7

Závodní hru vystřídal dosavadní největší hřeb večera (ten skutečně zlatý teprve přijde), a plátno za pódiem se proměnilo v animačku Assassin’s Creed: Unity. Publikum okamžitě zajásalo, přestože hru vidělo v akci už o šest hodin dříve na konferenci Microsoftu, kde byla představena převratná novinka v sérii - kooperativní režim až pro čtyři hráče. 

Ubisoft Conference 9

Assassin’s Creed: Unity si zde vyhranil část večera hned pro dvě videa. Jako první přišel na řadu premiérový trailer, který byl tradičně podtržen skvělým výběrem hudby (jak tomu ostatně je u Ubisoftu zvykem), ten ale připravil spíše živnou půdu pro samotný gameplay, kde došlo na single-playerovou složku hry, která samozřejmě nebude opomenuta. V ukázce jsme byli svědky celé škály inovací, které dělí nový díl od všech předchozích hned v několika aspektech. Všechny novinky ohledně připravovaného Unity naleznete zkompletované pohromadě v naší zprávě.

Ubisoft Conference 10

Nemohl být celý večer posvícení, a tak musel Ubisoft drobet ubrat. Na scénu přišel neobvyklý titul s názvem Shape Up, který je cílen pro domácí aerobní cvičení. Smůla že v současném vedru by jen málokdo pomyslel na zapocení se před obrazovkami, ale představená hra měla i tak něco do sebe.

Ubisoft Conference 4

První ukázky se chopil kreativní ředitel Charles Huteau, který demonstroval jednu z úrovní, ve které poskakujete na podložce do rytmu hudby a trefujete se svými doskoky na podložku, kterou snímá pohybový snímač. Styl hry by se dal připodobnit k mixu Dance Dance Revolution a Guitar Hero, u kterého shodíte i nějaké ty kalorie. Ty vám dokonce počítá i sama hra po dokončení levelu. Druhá ukázka spočívala v soutěži, který z hráčů udělá více kliků.

Ubisoft Conference 5

Večer se už pomalu chýlil ke konci, Ubisoft ještě před samotným závěrem vyhranil část večera Valiant Hearts: The Great War, aby uctili staletou památku první světové válce. Jestli vám tento menší titul utekl, rozhodně doporučujeme doplnit znalosti přečtením naší zprávy. Připravte si ale kapesníčky.

Po skončení traileru zavládly trochu obavy, že Ubisoft vystřílel všechny své zbraně v průběhu večera. Samozřejmě si ale společnost připravila zlatý hřeb večera až na úplný konec konference. Aisha Tyler přivítala na pódiu samotného CEO a spoluzakladatele Yvese Guillemotta, který projevil svoji náklonnost k nám i ke své branži. Bez jakýchkoliv náznaků nechal spustit ukázku z poslední hry.

Ubisoft Conference 3

K překvapení všech byl po šesti letech představen další díl série Rainbow Six (no, dobrá, šestiletá mezera by se dala považovat za nápovědu) s podtitulem Siege. Gameplay vypadal naprosto fantasticky a doporučujeme jej zhlédnout v naší novince, kde se dozvíte i dodatečné informace o titulu.

Ani Aisha Tyler neudržela z představení Rainbow Six: Siege své emoce. Tímto se s námi společnost Ubisoft rozloučila a pozvala přítomné ke svému stánku k vyzkoušení představených titulů. 

Zpravodajství E3 2014 běží pod záštitou společnosti Intel Corporation

Děkujeme za zápůjčku výkonných Ultrabooků s procesory Intel Core.

Asus TaichiLenovo Yoga 13Dell Xps 12

Asus Taichi, Lenovo Yoga 13, Dell XPS 12

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku REPORTÁŽ – Konference Ubisoftu letos rozhodně nezklamala [E3 2014]

Žádné komentáře.