CDR.cz - Vybráno z IT

Rio de Janeiro chce uložit 1 % městských rezerv do Bitcoinu

Starosta druhého největšího brazilského města, Rio de Janeira, chce uložit jedno procento městských rezerv do Bitcoinu. Zároveň chce nabídnout lidem platícím Bitcoinem jisté úlevy na daních.

Zdroj

Brazilské Rio de Janeiro je světoznámé hlavně pro svůj velkolepý karneval a sochu Krista Spasitele. Nebude to trvat dlouho a toto město možná začne lákat i světové investory a milovníky kryptoměn. Starosta Rio de Janeira, Eduardo Paes, totiž oficiálně oznámil, že chce jedno procento z městských rezerv uložit právě v Bitcoinu.

Pokud navíc budou tamější obyvatelé v platebním styku používat kryptoměny, budou mít určité úlevy na daních. O rostoucí popularitě Bitcoinu se v dnešní době nedá ani pochybovat, zvláště poté, co ho středoamerický Salvador zavedl jako oficiální národní platidlo. V Salvadoru navíc plánují postavit vedle jednoho z vulkánů město, které by bylo doslova protknuto bitcoinem. 

Zdroj

Tamní ministr financí Pedro Paulo prý zvažuje až desetiprocentní slevu na dani pro lidi platící Bitcoinem. Zároveň však podotýká, že je zapotřebí nastudovat a případně doplnit příslušnou legislativu. O podobném kroku, jako učinil starosta Rio de Janeira, uvažuje i starosta Miami, Francis Suarez, na Floridě. Ten uvažuje o možnosti platit v bitcoinu daně a mzdy. 

Diskuse ke článku Rio de Janeiro chce uložit 1 % městských rezerv do Bitcoinu

Středa, 30 Březen 2022 - 19:46 | Grol2 | Volil bych spíše označení "méně hloupé...
Středa, 30 Březen 2022 - 10:56 | hajčus | Pořád je to chytřejší, než uložit všechny obecní...

Zobrazit diskusi