CDR.cz - Vybráno z IT

Rockstar něco kutí, GTA V a Red Dead Redemption i na PC

Divoky Zapad Perex
Konzolové pecky GTA V a Red Dead Redemption, by se už brzy mohly objevit i na PC platformě. Ve hře je i zbrusu nový next-gen titul pro příští rok.

Vypadá to, že Rockstar na PC hráče zase až tak úplně nezapomněl. Už to bude čtyři roky, co vyšla na herních konzolích PlayStation 3 a Xbox 360 kovbojka Red Dead Redemption. Na Metacritic si vysloužila hodnocení 95 %. Jistě zasloužených. Teď to vypadá, že ještě letos bude tato hra z divokého západu portována i na PC.

Red Dead Logo

Zdrojem těchto nejnovějších zpráv je člen fóra NeoGAF, který vystupuje pod nickem Lazaro. Náhodou se mu podařilo objevit na oficiálních stránkách kompatibility společnosti Microsoft zmínku, že Red Dead Redemption bude dostupný i pro operační systémy Windows 7, Windows 8 a Windows 8.1. Publikované informace o Red Dead Redemption na stránkách Windows Compatibility Center můžou být samozřejmě výsledkem chyby.

Nebylo by to nic překvapivého, kdyby teď Rockstar pracoval na portu Red Dead Redemption pro next-gen herní konzole (PlayStation 4 a Xbox One) a rozhodl se, že když už to dělá pro tu x86 architekturu, tak by se tato hra měla objevit i na PC. Jinak by tento port po čtyřech letech jen na PC, asi moc nedával smysl. I když hru už jistě nahlodal zub času, tak ve FullHD (1920x1080), příslušným HD texture packem a DX11 efekty (jako je např. tesalace) by i v dnešní době vůbec nemusela vypadat zle.

Red Dead Windows

Co se týká oficiálních informací, tak výkonný ředitel společnosti Take Two Straus Zelnick, jehož slova můžeme brát velmi vážně, skutečně potvrdil, že Rockstar “něco kutí“. Zatím ale nechtěl říci podrobnosti. Podle jeho slov je jen skutečně nadšený z toho, co Rockstar připravuje pro next-gen herní konzole na letošní fiskální rok, který končí březnem roku 2015. Spekuluje se, že začátkem příštího roku, by se mohla objevit i nějaká zbrusu nová, zatím neoznámená videohra od Rockstaru.

PC fanoušci se ale nevzdávají naděje a očekávají, že Rockstar brzy potvrdí nějaké oficiální datum vydání GTA V a Red Dead Redemption i na PC.

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Rockstar něco kutí, GTA V a Red Dead Redemption i na PC

Žádné komentáře.