CDR.cz - Vybráno z IT

Rovio oznámilo návrat k Angry Birds, listopadové pokračování bude ve stylu Star Wars

angrybirdsstarwars
"Vítězství? Vítězství, říkáš? Mistře Obi-Wane, ne vítězství. Temná strana dostala se k moci. Začala klonová válka." (mistr Yoda)

Není to ani 14 dní, co jsme vás informovali o nepřímém pokračování velmi populární gamesky Angry Birds nesoucí titul Bad Piggies, kde se hlavní role pro tentokrát ujaly zeleňoučká prasátka. Hra v sobě kombinuje prvky známé z Angry Birds, které jsou tak trochu prokládány otestovaným konceptem z jiné hry – Amazing Alex. Tato hra sice nějaký významný prodejní milník nepřekonala, osobně se ale domnívám, že k tomu ani nebyla vyvíjena. Peníze nějaké vydělala (respektive stále vydělává), a právě novým herním konceptem posloužila jako takový malý veřejný testovací můstek pro hru Bad Piggies, které se naopak poměrně dobře daří. Podle zahraničních deníků se v rámci platformy iOS stala hned po třech hodinách po uveřejnění nejprodávanější aplikací v App Store.

Bad Piggies - screen - 012Bad Piggies - screen - 013Bad Piggies - screen - 01

Rovio však neusíná na vavřínech a znovu láká své příznivce na další pokračování svého herního "superkonceptu" Angry Birds tak, jak je dobře známe (opět v hlavní roli ptačí opeřenci). Možná trochu na motivy dřívějšího pokračování Angry Birds Space budeme moci znovu se vrátit do tajuplného vesmíru plného galaxií a planetek; ve velkém stylu Hvězdných válek (Star Wars) se tak naši ptačí kamarádi coby Jediové utkají s prasátky ala Sithi a zkříží tak své světelné meče na záchranu svých vajíček. Bohužel zatím žádné specifické podrobnosti o ovládání či potencionálním prostředí a příběhu nejsou známy. Potvrzeným faktem zůstává jen startovní multiplatformost a datum vydání: 8. listopad přinese verzi pro Android a iOS (spekuluje se i o verzi pro PC).

Zdroje: 

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Rovio oznámilo návrat k Angry Birds, listopadové pokračování bude ve stylu Star Wars

Žádné komentáře.