CDR.cz - Vybráno z IT

Ruská Sberbank vstupuje do hry s konkurenční AI. Chce tak překonat ChatGPT.

Zdroj: Shutterstock

Ruská banka Sberbank přišla s novou technologií jménem GigaChat, která má být konkurentem pro ChatGPT v oblasti chatbotů s umělou inteligencí. Tato technologie bude zpočátku dostupná pouze v testovacím režimu, nicméně doufá, že v blízkém budoucnu bude úspěšnou alternativou k již existujícím chatbotům a přinese nové možnosti pro interakci s jejími klienty.

Díky vývoji technologie se umělá inteligence stává stále běžnější a dostupnější pro širokou veřejnost. OpenAI a Microsoft chtějí přispět ke zvýšení povědomí o tom, jak může umělá inteligence pomoci lidem v práci, a přinést tak další inovace na trh. ChatGPT je jedním z příkladů, jak umělá inteligence může být použita k usnadnění komunikace mezi lidmi a stroji. 

Sberbank přitom nedávno oznámila svůj nový projekt GigaChat, který se má podle všeho odlišovat od ostatních zahraničních neuronových sítí tím, že dokáže inteligentněji komunikovat v ruštině. Tento krok je součástí výrazné investice této dominantní ruské banky do technologií v posledních letech. Snaží se tak snížit závislost země na dovozu, což je proces, který se stal kriticky důležitým, zejména hlavně kvůli sankcím, jež na Moskvu uvalil západ. 

Zdroj: Shutterstock

Vzhledem k tomu, že se vztahy mezi Ruskem a západními zeměmi stále zhoršují, je investice do technologií klíčová pro udržení nezávislosti země. Sberbank v této oblasti zaujímá významné postavení a nový projekt GigaChat je jedním z mnoha kroků, které tato banka podniká, aby se stala lídrem v oblasti technologického inovování a zabezpečila si své místo v současném složitém mezinárodním klimatu. 

Diskuse ke článku Ruská Sberbank vstupuje do hry s konkurenční AI. Chce tak překonat ChatGPT.

Středa, 26 Duben 2023 - 06:44 | Pety | Bylo by to vtipné, kdyby podobné věci nehrozily...
Úterý, 25 Duben 2023 - 16:20 | Jirka1 | Problém bude, až ta ruská AI dojde k nějakému...

Zobrazit diskusi