CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Rusové mohou sestřelit nějaké tomahawky, ale brzo vyčerpají zásoby antiraket

Další politické školení mužstva jako příprava na válku? Trump už vychládá, když se doslechl, že by mohl přijít o válečné lodi v hodnotě pár set miliard dolarů, tak nechal utéct všechna ultimáta do ztracena. Mimochodem, mezitím se přišlo na to, že k žádnému chemickému útoku nedošlo - jen bylo někde umyto pár dětí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Velmi vtipne soudruhu. Ale treba se dockas a jednou nekdo takhle umyje i tvoje deti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak! Očekával bych, že předložíte nějaký argument, ale Vy žádný nemáte a proto hned ta nálepka „soudruhu“.
Zapomněl jste na Irák? Jak Powell mával s ampulkou, kde měl údajný Saddámův antrax? Jak měl v ruce fotografii údajného iráckého prototypu atomové zbraně? Jak předkládal satelitní fotografie údajných iráckých chemických laboratoří a raketových základen schopných zaútočit na celý svět? Jak Blair prohlašoval, že to jsou nezvratné důkazy, kterým prostě musíme věřit a když britský zbrojní expert D. Kelly upozorňoval na to, že je to celé nesmysl, tak ho Blair nechal zasebevraždit?!

Ne, kdepak, volání po konkrétních důkazech je nejen zcela legitimní, ale přímo nutné! Zajímavé je, že s údajným chemickým útokem opět přišly tzv. „Bílé přilby“, které jako náhodou byly poblíž a ještě se chlubí tím, jak mají blízko k tzv. „povstalcům“ (poněkud eufemický název pro bojovníky IS).
Já také ty důkazy také chci vidět! Chci konkrétně vidět lékařské zprávy těch údajně otrávených dětí od nezávislých expertů, vyšetření jejich krve a moči nezávislými referenčními laboratořemi a tak dále. Před devíti měsíci USA protiprávně zaútočili pod záminkou údajného použití Sarinu Assadem. Dodnes ale nepředložili žádné důkazy, jen opět výpověď tzv. bílých přileb!
Pokud si dobře vzpomínám, kdysi dávno v Gliwicích se stala jistá událost o které také nebylo žádných pochyb a co pak nastalo…
Vy jste ale zřejmě zastáncem strategie „napřed střílím a pak se ptám“, že? Ale já osobně jsem velmi znepokojen nad mírou agrese USA a nad jejich snahou rozpoutat třetí světovou ať to stojí co to stojí!

PS: domnívám se, že CDR server by měl zůstat apolitickým a proto tento článek tu dle mého názoru nemá co dělat.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ehm ehm, to, ze Saddam mel chemicke zbrane, je zcela jisty a absolutne nepopiratelny fakt - uz jen proto, ze je sam pouzival proti "svym vlastnim lidem" , tedy jeste v dobe, nez napadl Kuvajt. Co si pamatuju (a nechce se mi to ted dohledavat detailne), byly tam mrtvi v poctu 100 000+
Takze Saddam chemicke zbrane mel. Otazka zni, jestli je mel jeste v dobe, kdy to byla zaminka na to na nej zautocit (imho ano), a co se s nima stalo.
Imho to velmi realne mohlo byt tak, ze kdyz se ukazalo, ze jde do tuheho, tak je proste nechal nekde "ztratit". Nevim, zakopat, cokoliv. Pisku tam na to maj dost, aby se to nikdy nenaslo.

A mimochodem, kdyz uz pises tak "radoby inteligentne"....Pokud jses znepokojen, ze se USA snazej rozpoustta 3 svetovou "at to stoji co to stoji", tak potom se jim to nejak ne a ne podarit, to jsou teda pekni zabari. Kdyby to fakt chteli tak jako ze za kazdou cenu, byla by to otazka par minut a bylo by vymalovano. A ono ne a ne, jak je to jen mozne? Ze by byli tak neschopni, ze ani neumeji rozpoutat svetovou valku?

To co pises, je absolutni nesmysl a jen takova ta snaha kopnout si za kazdou cenu. Take je mozne, ze to myslis vazne a pak by ses nad sebou mohl trosku zamyslet, jestli by to nechtelo vice zapojovat mozek.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, Saddám měl chemické zbraně, které použil proti své kurdské menšině. A američani to věděli velice dobře, když mu je sami dodali. Jenže pak nepoužité zbytky dal Saddám zlikvidovat. Pane Suchánku, neurážejte a zkuste v klidu a bez emocí diskutovat s argumenty a nikoliv pouze napadat. Děkuji.

Veškeré důkazy, které tehdy američané předložili, se ukázaly jako zfalšované a podvržené. Fascinující ale, jak jim věříte dodnes, ale je to Vaše právo na Váš vlastní názor…

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No..od "dal zlikvidovat" je k "byly zlikvidovany" dlouha doba, ze. Trosku mi to pripomina nedavny problem s nejakou chemickou latkou, ktera byla take zlikvidovana a pak s ni byl provedeny utok kdesi v Britanii..
Vira, ze byly zlikvidovany, mi prijde pomerne ...naivni.
Diktator, ktery si muze dovolit cokoliv, si muze dovolit...cokoliv.
Ja vubec neresim viru v dukazy. Neverim tak nejak v principu vubec nikomu a divam se na to ciste z praktickeho a realneho hlediska.
Utoky chemickyma zbranema v tom regionu holt "maji tradici", ostatne pred par dny zase neco drobneho probehlo. Rozhodne dava logiku, kdyby bylo navenek neco zlikvidovano a neco ponechano pro "strycka Prihodu".
Tak jako tak - nijak neobhajuju duvod, proc tam USA vlitnuli. Meli to vyresit v okamziku, kdy Saddam napadl Kuvajt a byl klid.

Co se tyce urazek - ty sam urazis ostatni tim, jak je pokladas za "neinteligentni", pokud napises takovej blabol, jako ze "USA se za kazdou cenu snazi rozpoutat 3 svetovou valku". Protoze to je proste absolutni blabol.
Ja na to pouze poukazuju.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Chováte se jako hulvát, Suchánku. Stále jen oponenta napadáte a urážíte. Tímto „diskusi“ s Vámi končím, neb se řídím pravidlem „neživ trolla“. Poroučím se…

a pro ostatní něco na odlehčenou: https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=658022

No a další aktuální dodatek: Nikdo nesmí pochybovat, komunikační linie musí být naprosto jednotná. A pokud ne, dotyčný je okamžitě odstřižen. Britské „objektivní“ zpravodajství online a odtřižený rozhovor s bývalým britským armádním důstojníkem: https://youtu.be/CpdT79rm1ts

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Chováte se jako hulvát, Suchánku. Stále jen oponenta napadáte a urážíte. "

Pot, meet kettle. :)

"Britské „objektivní“ zpravodajství online a odtřižený rozhovor s bývalým britským armádním důstojníkem"

Fake news... :-p Že byl ustřižen "přetahující" pořad, to už se samozřejmě senzacechtivým trollům nehodí do krámu a tiše se to přejde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to kto pise take bludy )))
pred par tyzdnami rusky general dva krat varoval amikov ze budu utocit na americke krizniky ,,potom si volali.. je to vsetko na twitri oficialne
ziadny fake utok nebol vysetreny ,, lavrov uz pred mesiacom varoval UN a vybory ze usa trenuju militantov aka opozicia a biele prilby na fake utoky pre zdovodnenie invazie..ale to robi usa a a nato uz 10 rokov.. je to v lavrovom twitri aj inych
krizniky a lietadlove lode su uz minulost a patria do muzea. len ako fotogenicka zaujmavost ))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

krizniky a lietadlove lode su uz minulost a patria do muzea. len ako fotogenicka zaujmavost ))
pretoze ak naozaj by doslo k vojene.. rusko/china budu utocit priamo na hlavne usa velitelstvo pentagon a okolie aby demoralizovali usa a spojencov..)) preto tie supersonicke rakety z mega nalozami ktore za par minut urobia to co treba z minimalnymi skodamy.. usa nema odpoved na to ,preto len skusaju fake utoky a strasenie.. nad tym vyhral uz kim z nk.. ten ukazal ze usa Nema zaujem na velkej vojne
dalej coskoro bude cina 3 jadrovou supervelmocou na tom spolupracuju z ruskom..aprilova navsteva cinskeho hlavneho generala v rusku planovana. dalej cinania dostali moznost tazit na ruskych uranovych loziskach ..
a cina vedie v kozmickych letoch tento rok a ktovie co tam instaluju ... preto tak kecal trump ze potrebuju vesmirnych vojakov..)) cina je nezastavitelna, hlavne vo vyvoji, cin a uz je vo faze 2-3 ked predavaju know how a hi tech ,,faza 3 bude jadrova supervelmoc.. 2020 ..

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

kto si mysli ze sila ciny je v tych balickoch na ebay alebo ine manufaktury ..lolololo
oni su uz uplne inde.. taka elektrifikacia vozdiel a el. elektrarne tam uz vedu .. a to je len jeden aspekt ekonomiky .. nemci su uneseny napriklad ako cina kultivuje suche a salinate casti ciny a vznika na nich nove polnohospdarstvo..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uz to nefetuj alebo vymen dilera, urcite Ti seka matros so solou do kupela:)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

niet nad vlastnu skusenost, pravda? smutny priklad zhubneho vplyvu drog na intelekt!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč tyto bláboly píše vždy vymozkovaný nýmand který si neumí dát dvě a dvě dohromady. Pokud bude někdo střílet rakety na pvo a radary s ruskou posádkou budou rusové střílet na nosiče raket. Ničit tomahawky s 400 je kontraproduktivní neb je rusové potřebují na případná americká leteadla. Takže celé počty autorovy se můžou jít bodnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázka by spíše měla znít.Viděl někdo někdy i včetně Rusáku S400 v ,,akci,,? Nebo to bude stejně bojeschopný systém jako SU57 nebo Kuzněcov ?:)
Ono Rusáci mimo plkání neudělají nic.Moc dobře vědí že pokud ohrozí letadla USAF jediné co budou mít v Sýrii je hromada vraků a mrtvol.
S400 je taková Ruská Lochneska.Nikdo jí neviděl ale věří na ní.:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S-400 samozrejme existuje s excelentnymi parametrami, ale len na papiery, tato PVO je nasadena v Syrii v oblastiach, kam si Izraelci lietaju stihackami ako na klavir.

Rus ma na papiery vsetko svetoborne, realita je ina. Putler sa hra na nieco, naco ani zdaleka nema. Rusko s HDP na urovni medzi Greckom a Talianskom, s rapidne klesajucim rublom a 40 milionmi chudakov pod hranicou chudoby, s konvencnym vojskom, ktore by rozbili aj Turci nie je ziadna velmoc, rus sa spolieha len na zastasovanie jadrovymi zbranami, na nic ine. Zial je rus uz tak prepity a starociami zmagoreny, ze ine to asi nebude nikdy.

Z Ruskom na vacne casy len svaty pokoj:) Nech si zije svoj vlastny zivot a svetu da pokoj!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

chlapce ty si uplne mimo . )) rusko ma vsetko co slovensko nema.
slovaci uz nemaju nic.. husakova generacia pomaly dosluhuje , to su ty co este makaju na sk hdp ))
dochodky su nizsie na sk ako v rusku, mimochodom to ma stupajucu tendenciu v populacii na rozdiel od slovenska.. realnych slovakov co ziju na sk je pod 4 miliony ..taka cinska dedina bezvyznamna a zijuca v minulosti

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, že už byla S400 viděna v akci. Naposled Bibi osobně intervenoval u Ruska, když mu spadla stíhačka, aby jim to přestali dělat, že budou hodní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to bola stara s200 ktore syria ma uz dlho

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno vypálili Izraelci osm raket na syrské letiště. Náhle a bez varování. Přesto Syřané pět z nich sundali. Takže se můžete spolehnout, že v případě bojové pohotovosti bude účinnost syrské PVO ještě vyšší a té ruské se bude blížit k 95%.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně to řekli Rusové.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trump je bohužel pouze tlučhuba a i kdyby se nakonec rozhodl k útoku, tak namá žádný plán co potom, což je to nejpodstatnější.

Každopádně je potřeba důrazně ukázat, že chemické útoky nebudou tolerovány a vyjadřování "znepokojení," jak jsme poslední dobou od západní diplomacie zvyklí, je úplně k ničemu - když si někdo říká o přesdržku, tak je třeba jednat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já bych to s tou chemií tolik nepřeháněl ... Vrtěti psem

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Výborný film, ale v tomto případě si myslím, že o chemickém útoku není pochyb.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já mám opačný názor, ale my jako plebs někde uprostřed Evropy se těžko pravdu někdy dozvíme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je samozřejmě fakt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ziadne utoky chemicke neboli , pozri si vyjadrenie zacharovej .. na youtube RT.. tisice anglanov ,,americanov a inych je z ruskom ,
este aj Farrage zrusil trumpa ze nikdy viac priatelia lololol
severna korea a kim vyhral nad celym usa taktikou -dokazal ze usa blafuje a na ziadny svetovy konflikt nema.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady jsou některé zdroje, které ukazují, že útok se s velkou pravděpoodobností opravdu stal (např. ověření, že videa z útoku jsou opravdu z daného místa atd...):
https://www.bellingcat.com/news/mena/2018/04/11/open-source-survey-alleg...

Tady jsou reporty OPCW z předchozích chemických útoků, některá zjištěná fakta ukazují skoro s jistotou na Asada (nasazení helikoptér, Sarin dle receptury používané Syrskou armádou, trosky chemické letecké munice - nikdo jiný tam "nelétá")
https://www.opcw.org/special-sections/syria/the-fact-finding-mission/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je co by z toho Asad měl. A odpověď je vůbec nic.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No to jsi s tím rychle hotový. Co by z toho měl, když v Sýrii prakticky dělá etnickou čístku? Tak se zkus zamyslet znovu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych jen dodal, že Macron jasně řekl, že má důkazy o tom, že šlo o chemický útok a že za ním stojí Asad. Když toto prohlásí náš spojenec, tak mi to stačí a to co tvrdí masový vrah Asad a ultralháři z Kremlu je naprosto irelevantní.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To si děláš prdel, poslouchat žvásty Zacharovové a ještě k tomu na RT? To bych nejdřív musel mít vymazaný mozek vodkou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vymazany mozog urcite mas, jedno cim. blabocete si tu rajnohom svoje detske nezmysly, ale kludne pokracujte, aspon je sranda

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Klidně se bav kremrole, smích vás brzy přejde, až nebudete mít co žrát, protože přesně tam to vaše milované rusko pod vedením Putlera spěje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rusko např. vyváží pšenici, ale co se vůbec namáhám diskuzí s inteligentem co používá slova jako „Putler". Jo, seš cool...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Putler je odpovídající označení. Oni se Rusové nyní chovají stehjně jako Němci v 30. letech. Taky si myslí, že studenou válku prohráli jen "zradou vůdců" a že to byla strašná křivda, kterou je třeba odčinit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vysvětlím ti, proč je debilní srovnávat Hitlera s Putinem. Pod vládou SSSR vydrželo Československo několik desetiletí a bylo to i za vlády Stalina, který byl o něco silnější kafe než Putin nebo Trump. Kolik desetiletí bychom vydrželi pod vládou Hitlera? Ani jedno, ubožáku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cílem Hitlera bylo vraždit ostatní národy. To splnil. Cílem Stalina bylo vraždit jiné třídy a následně i další občany, kteří se znelíbili. To splnil taky, přičemž počet těchto obětí je srovnatelný s těmi Hitlerovými.
Ubožáka si nech pro sebe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přečti si na co reaguješ a neutíkej jinam jako typický ubožák nachytaný při hloupém argumentování.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vím moc dobře, na co reaguju. Takže si ty útoky typu ubožák strč do..., to je typická trollí reakce, jak se zbavit tématu, které se mu nelíbí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co ty seš za mameluka...
Tak co nejvíc po lopatě: Neodváděj pozornost od srovnání Putina s Hitlerem tvým srovnáním Stalina s Hitlerem. V mojí zmíňce, že ČSSR existovala několik desetiletí „a to i za vlády Stalina" je důležité to měkké i. Dále tato zmíňka nijak nespojuje Stalina s Putinem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem sice vojenský "exprd", ale docela střízlivou úvahou člověk dospěje k tomu, že se nic konat nebude. Oba tábory na sebe udělaji bububu a vytasí "pindíky" ale nic zvláštního se nestane. Ani jedna strana (USA/Rusko) nemá zájem na nějakém konfliktu. Navíc si "ti hodní" nemůžou být 100% jisti co by vlastně ve finále udělal turek ... Nevím jestli se to zdá jenom mě, ale přijde mi to jako provokace proti Rusku na více frontách a čekání na to, že Putin bude tím, komu rupnou nervy, aby pak ve jménu "demokracie" mohla USA rozpoutat opravdu závažnější konflikt.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tvrzení západu, že Asad použil chemické zbraně, se už několikrát ukázalo jako lživé. Stejně tak jako jejich tvrzení, že mají o něčem důkazy. A jestli nakonec rozpoutají WW3, tak 9 z 10 evropanů zemře. Do nemovitostí bych teda v současnosti moc neinvestoval, budou to vyhozený peníze.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Kdy se ukázalo jako lživé? Zatím ty největší útoky byly i po mezinárodním vyšetřování přisouzeny Asadovi.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zajímám se o to, co píšeš, mohl bys svoje tvrzení ozdrojovat ? Ono se to vyšetřovalo, ono to bylo přisouzeno Asadovi, potud tvoje tvrzení sedí. Mě by zajímalo, kde jsou důkazy o tom, že chemii už po několikáté, jak tvrdíš použil Asad. Protože jinak je to naprosto typická propaganda.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

https://www.washingtontimes.com/news/2013/may/6/syrian-rebels-used-sarin...

"Chemical weapons were used repeatedly in the Syria conflict this year, not only in a well-documented Aug. 21 attack near Damascus but also in four other instances, including two subsequent attacks that targeted soldiers, the United Nations said in a report released Thursday."

https://www.zerohedge.com/news/2017-10-22/us-now-admits-syrian-rebels-ha...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odkazy na zprávy vyšetřovací komise Organizace pro zákaz chemických zbraní zde jsou...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sami místní lidé (Syřané) pochybují, že by Asad použil chemické zbraně. Převládá názor, že USA+GB+Francie hledají záminku pro zničení Sýrie. USA totiž stojí za povstalci. A jen připomeňme, že mezi povstalce patří i teroristické skupiny, které podporuje Islámský stát. Taky připomeňme, že u zrodu Al-Kaidy stálo USA. A že o tom nemluví televize? Je to opravdu nemanipulovatelný zdroj informací? A Syrská válka? Nazvěme to raději cizí válkou vedenou na Syrském území.

Místní považují Asada za tu "lepší" možnost a záruku budoucnosti Sýrie. Neobhajuji ho jako člověka, ale nechtěl bych být na území ovládaného povstalci (=teroristy). Z tama se utíká. Ne z území ovládaných Syrskou armádou. Povstalci spáchali nesčetno válečných zločinů, ostřelovali obydlené čtvrti, úmyslně mířili na školy a přilehlé ulice, když šli děti domů, využívají humanitární koridory pro své vlastní přemísťování a dozbrojení, atd. Má někdo informace ze strany ovládaných povstalci (=teroristy)? Z tama se totiž většinou žádné informace ven nedostanou (což asi svědčí o tom, jak to tam vypadá).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ved uz biele prilby su oznacene ako organizacia co spolupracovala z isis a je v "hladaciku" rakiet
posledne zasklby umierajuceho imperia.. zacharova to dobre povedala: imperium je zrodene z klamstiev a na klamstva aj padne/dojde
ostatne XI cinsky pr. dobre zdrbol usa. ze taketo sposoby fake utokov nemaju v 21 storoci co hladat.. a trumpovi ze nech drzi svoje "kone"
vsetci uz maju nervy na usakov .. aj farrage velky trumpov priatel ho zrusil na dve doby

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nebolo ziadne vysetrovanie, vsetko zablokovala sama un a usa,.
aby neboli dokazy.
postupujuca syrska armada nasla niekolko trenovacich mies pozicii kde je vsetko ,, je to na twitri a oficialnych uctoch , tisice videi a miliony ludi
dal by som ti jemensky alebo palestinsky pas a obcianstvo aby si pocitil "demokraciu"
))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč lžeš?
Vyšetřování bylo:
https://www.opcw.org/special-sections/syria/the-fact-finding-mission/

Zcela jistě se prokázalo, že se chemické útoky staly - a zároveň s poměrně velkou jistotou prokázali, že za tím stál Asad.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Zatímco opoziční zdroje mluví o užívání chemických zbraní, Damašek obvinění důrazně odmítá. Napětí mezi Spojenými státy a Ruskem eskaluje a hrozí vypuknutím otevřeného konfliktu na syrské půdě."
- aniž bych komentoval, jestli se chemické útoky staly, nebo ne, mám silný pocit, že tady jde o něco většího a nějaký chemický útok je pouze záminka, ať již pravdivá (že by si Asad sám schválně naběhl? Že by byl tak hloupý a dráždil tolik let chemickými zbraněmi?) Proč USA,GB a Francii tak moc trápí Sýrie, kde podle posledního reportu OPCW ani nikdo neumřel (5 lidí omdlelo,...). Proč se nezabývají Saudskou Arabií, nebo Jižním Súdánem, kde denně umírají desítky (nebo stovky?) lidí, či Nigérií, kde řádí Boko Haram. Tam by opravdu byli užiteční...
Sorry, někdy je potřeba válčit, ale tady mi něco smrdí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jde o chemické zbraně, tak je Asad vždy měl (většinu podědil). Když v roce 2013 nastala první krize, tak nejdřív tvrdil, že nic nemají, aby následně pod kontrolou byly odvezeny ze Sýrie tuny materiálu.
Dnes se tvrdí, že k tomuto útoku neměl důvod, protože území již bylo fakticky dobyté. Ale ukazuje se, že to tak zcela pravda není, dobytí umožnila až dohoda s povstalci o jejich odsunu jinam, k jejich likvidaci v boji nedošlo - jinak by se bojovalo možná ještě měsíc a syrská armáda nemá zrovna dostatek mužů. Už teď za ně bojuje hodně Íránců + Rusové. Tedy odvezli povstalce autobusy jinam, udělali přesně to, za co nedávno kritizovali US při dobývání Rakká. Třetí skupina povstalců tuto dohodu podepsala až po tomto útoku. Takže jak je vidět, smysl by to stále mělo, donutit extrémní skupinu k ústupu.
Saúdská Arábie, Súdán, nebo Nigérie je poněkud jiný případ, tam dochází ke konvenčním bojům nebo terorismu, nikoliv k použití zakázaných zbraní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pleteš se. OPCW to naopak defakto prokázalo. Viz reporty:
https://www.opcw.org/special-sections/syria/the-fact-finding-mission/

Nebo chceš tvrdit, že někdo jiný tam má v provozu vojenské vrtulníky?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

fakt len pocitacovy hnup a mentalne decko vychovane z americkych hier si bude myslet ze rusko a spojenci bdu zostrelovat rakety)))) ty lolo sak zrusia kriznik )) si nikdy nehral lode ?)))))
usa a par spojencov lebo aj tych uz ubuda NEMA na Rusko a Cinu a spojencov,.
indonezia,filipiny 500 milionov ludi cca , brics a asean krajiny prislubili pomoc rusku v pripade konfliktu. este pocas obamu ))))
chaos a vojna nepomoze nikomu

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Odpal na Sputnik cobole!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

zdrogovany hornouhrak niekomu nadava do cobolov, no
muselo to dost boliet, ked si spadol na hlavicku chudacik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Snažte se psát pouze o tom, čemu alespoň rozumíte, protože problematika řízených střel a související technické i taktické možnosti, očividně nejsou oborem, o kterém byste měl psát. Nota bene řešit např.: vlastnosti střel A/BGM-109 Blok III a Blok IV. Zdá se to jako prkotina, ale technické možnosti obou verzí jsou zcela zásadní a např.: Velká Británie nakoupila celkem 64ks verze Blok IV a další střely plánovala VB zakoupit pro své, stále ještě mimo operační status nezařazené ponorky. Proč o tom mluvím, možná proto, že byste měl vědět, že nejsou zpětně kompatibilní a musíte mít i nové nosiče - bloky a taktický systém, který rozhodně není zase tak hojně rozšířený, jak si můžete myslet. Skutečnost, že půjde o starší generaci a v omezeném množství, hraje do karet vlastní ochraně PVO, které má určitý minimální dosah a další významnou trhlinou je schopnost sledování cílů a schopnost útočit na X cílů současně. Tato omezení platí pro každý PVO systém na světě, liší se pouze ve schopnostech a možnostech, avšak omezení zůstává vždy. Můžete sledovat např.: 100 cílů současně, ale jen na 10 budete schopen zaútočit.

Když to řeknu hodně jednoduchým jazykem, střela poletí po předem určené pečlivě naplánované nízké letové dráze, v režimu kopírování terénu tak, aby se záměrně vyhýbala zachycení a zaměření dálkovým komplexem (opět zdůrazním důležitost verze střely) na velkou vzdálenost a realisticky se střela "ukáže" až ve fázi koncového přiblížení. Komplexy S-400 jsou sice vybavené i střelou 9M96E s krátkým dosahem, ale mnohem realističtější je varianta střetu s vlastní ochranou PVO systému, které zahrnují systémy protiopatření (nezávislých) takticky rozmístěných v prostoru, které zajistí protileteckou a protiraketovou ochranu PVO systému. Jedná se o raketové, ale i kulometné prostředky a baterie pro vypouštění fragmetační munice - zkráceně CIWS, které zničí přilétající střely, nebo letadla v autonomním režimu a nezávisle na vlastním PVO systému, schopné reagovat v rozmezí 1 - 2 sekund od detekce (radarová, IR, ... atd.). Tím říkám, že systémy PVO jsou chráněny nezávislými komplexy jako např.: Tunguska, nebo modernější Pantsir, které najdete i na území Sýrie.

To jen takové malé nakousnutí nad hloupým počítám antiraket jednoho PVO systému lokalizovaného v Sýrii (navíc systémů schopných ničit "Tomahawky" je v Sýrii vícero. Sýrie měla jeden z nejlepších PVO v oblasti a nyní jsou tam ještě navíc Rusové, na které si ani Donald Makarón v nestandardních botách zaútočit nedovolí. Jestli je to S-300PMU2 (dle radaru 96L6E to tak vypadá), který nám masová media zaměňují s S-400, už nehraje zase tak zásadní roli, protože schopnost vypořádat se s A/BGM-109 mají i starší systémy. Něco nedoletí, něco sestřelí, něco bouchne ... ale faktem zůstává, že je neskutečně hloupé počítat to na kusy, nebo si myslet, že pouze Tomahawky zastaví ten nepřehledný guláš protichůdných informací.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Článek taky nezmiňuje roli Číny, která by si svoje investované miliardy (a zřejmě ještě i vojáky) jen tak do vzduchu vyhazovat nenechala.

„Sýrie měla jeden z nejlepších PVO v oblasti"
Jde o to v jakém je to stavu dneska. Řekl bych že v o dost horším, ale hádat se nebudu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Z vojenského hlediska nemá velký taktický význam ani neustále připomínaný Ruský systém S-400, respektive možnosti vyřazení výrazně převyšují možnost obrany. Stačil by jeden dobře naplánovaný útok a bude vyřazen z boje. Zda by stačil jeden synchronizovaný útok řízených střel typu Tomahawk, nebo mnohem pokročilejší technologie JSOW v těsném závěsu návnad z rodiny střel MALD, je otázkou taktiky. Efekt by byl stejný. Strategicky je ovšem zásadní v postoji Ruska a jeho zničení by znamenalo v nejhorším případě eskalaci konfliktu, protože Sýrie nebude tak hloupá, aby si své zdroje nepřesunula do blízkosti Ruských jednotek. Samozřejmě se jedná o moderní systém a vážnou hrozbu, ale sám o sobě velký význam nemá. Nebezpečí by představoval v okamžiku použití s následnou eskalací konfliktu. Izrael zavolá a letí zničit pro něj stanovené cíle. Horká linka funguje očividně dobře a nestřílí po sobě.

V ideálním případě se současná situace vyvine tak, aby si zachovali svou tvář všichni a nic se nezmění. Donald zavolá Putina, ten nařídí Asádovi vytáhnout vyřazený šrot, sebrat pár satelitních antén, natřít pár propan-butanových bomb a v určeném místě z dřevotřísky uplácat krásný domeček, který zničí chytré střely v přímém přenosu. Putin si sestřelí svým S-400 nějaký ten Tomahawk a všichni jsou spokojeni. Vlci se nažerou a kozy zůstanou celé. Tím se celé to divadlo ukončí. Pragmaticky vzato je lepší jeden stabilní tyran, než 10 nestabilních tyranů válčící navzájem. Dobrým příkladem by mohla být Libye a Irák. Ale to je můj osobní názor a nikomu ho nenutím, včetně logiky použít za současné situace chemické zbraně. Nesoudím kdo je špatný a kdo dobrý, pouze konstatuji, že za současné situace by použití chemických zbraní uškodilo zejména Asádovi.

Na sestřelení většího počtu Tomahawků by syrský PVO ještě stačil, na nejpokročilejší systémy těžko, zejména kapacitně. Strašně důležitým faktorem zůstává umístění a použití tam, kde je ho opravdu zapotřebí. Logistické operace jsou stejně důležité, jako výcvik obsluhy a technické možnosti systému. Nejmodernější systém obsluhovaný v pasáčkem koz umístěný někde v podzemním krytu je prostě k ničemu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak, máte recht. Stále je platná stará dobrá základní kriminalistická otázka „kdo by z toho mohl mít prospěch?“. Pokud si ji položíme (nejen) v tomto okamžiku, tak by se ukázalo jako velmi nelogické (ne-li přímo nemožné), kdyby ten údajný chemický útok provedl Assad proti svým vlastním civilistům v momentě, kdy zcela ovládnul dané místo a zajistil volný pohyb osob. Jediný, kdo z toho může mít prospěch, jsou takzvaní povstalci (čti: bojovníci IS) a jejich podporovatelé (USA). Proto ta hysterie a nepotřeba žádných důkazů a hysterické volání po „akci“…

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Není to tak jednoduché, jak tvrdíte. V době útoku místo neovládal, přímo ho nedobyl. Musel udělat dohodu s povstalci a vyvézt je z oblasti, jinak by tam bojoval ještě dlouho a na to nemá lidi - podpora syrské armády nijak velká není. Jedna ze skupin povstalců k dohodě svolila až po tomto útoku...
Další poněkud zvláštní věcí je, že po dobytí na místo okamžitě dorazila ruská vojenská policie, nikoliv syrská. Můžete se jen dohadovat, zda tam jsou, aby důkazy zajistili (jak tvrdí Kreml, který ovšem zároveň tvrdí, že k útoku vůbec nedošlo...) nebo zamlžili...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Právě teď Lavrov prohlásil, že tu akci připravila "rusofobní" Británie. To je tak zjevný nesmysl, v podstatě propagandistický žvást, že to naopak podporuje verzi Asad... Čím víc Rus mlží, tím víc potvrzuje jím vyvracenou verzi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Díky za komentář, hlavní kostra článku vychází z britského The Daily Telegraph, viz. http://subscriber.telegraph.co.uk/news/2018/04/11/can-russias-feared-s-4...

kde se právě a pouze řeší onen ruský PVO S400. Píše se tam, že S400 bude v případě potřeby ničit ty tomahawky 9M96 střelami, kterých jedna divize S400 zřejmě má kolem 60. Předpokládám, že v Sýrii bude nyní kolem 3 max 4 divizí S400.

Jedna 9M96 má mít úspěšnost zásahu kolem 70%, proto by Rusko poslalo dvě rakety na jeden tomahawk.

Takže jsem vycházel z tohoto článku a další zdroje nevyhledával. Teď nevím kolik má 9M96 dosah, ale Rusové přece říkali, že jsou schopni sestřelit všechny rakety letící na Sýrii, proto Trump napsal včera ten svůj tweet o raketách.

https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/asie-a-oceanie/rusove-varuji-usa-...

Takže když vydali Rusové takové prohlášení, a tak si věří, tak předpokládám, že mají v dosahu své PVO většinu Sýrie, nebo že by ne?

Každopádně neměly být minulý rok při útoku na základnu Šajrát přítomny v oblasti syrské kladiva na tomahawky Pancir, teď nevím v jaké verzi a všechny byly zřejmě tomahawky zničeny, protože podle USA drtivá většina tomahawků zasáhla cíl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

The Daily Telegraph se řadí do bulvární skupiny, kterým se vyhýbám. Nesoudím, konstatuji a proto reaguji poněkud ostřeji.

Systém PVO je komplexní záležitost s skládá se z více částí, respektive součástí, které reprezentují jeden funkční mechanizmus. Problém je, že 9M96 je příliš obecné označení a musíte rozlišovat použité typy, protože pro komplexní pokrytí potřebujete různé typy střel. Obecně se rodina 9M96 I/II, podobně jako Aster, dělí na dvě varianty: středního dosahu s "boosterem" (nikoliv v chápání stupňů jako např.: střely Aster) a dále krátkého dosah, které jsou označovány jako 9M96E. Pro účinné zachycení na střední vzdálenost potřebujete vyšší odraznou plochu, než teoreticky udávaných 0,4m² - tedy údaj dle ideálních terénních podmínek s minimální výškou 50m. Podotýkám, že tyto údaje poskytuje MKV Fakel (Almaz-Antey Concern), který systém vyrábí. Na střední vzdálenost střely 9M96 I/II (tzn. 40 - 120km) budou schopny v ideálním terénu schopny zachytit A/BMG-109 blok I - II, ale nikoliv blok III a IV se sníženým radarovým a IR podpisem. Střely 9M96 I/II jsou naváděné výhradně vlastním radiolokátorem, který zdaleka nemá takové rozlišovací schopnosti a samozřejmě inerciálním navigačním systémem kombinovaný s radiolokátorem komplexu. Zdůrazním slovo atakovat = střelba a detekce-zachycení jsou dva rozdílné termíny. Trefit cíl, který před systémem vyskočí odnikud (např.: průlet kaňonem, z poza horského masivu apod.), respektive odněkud, kde se velmi problematicky detekuje radarovými prostředky, natož přesně sleduje ve střeleckém režimu. Což je právě i jedno z mnoha vylepšeních, které přinesly verze střel Blok III a Blok IV (A/BMG-109), včetně snížení výšky na 30m, nebo změny navigace/cíle v reálném čase. Kdyby to bylo na placaté poušti, nebyl by výrazný problém, ale v Syrském terénu je více pravděpodobné, že většina střel bude mimo dosah radiolokátoru, respektive střeleckého režimu radiolokátoru, systému S-400.Pro střelbu na velmi krátkou vzdálenost slouží střely 9M96E s agresivním TVC (vektorování tahu), které jsou schopné atakovat cíl 0.6m² ve výšce 3m nad zemí (teoreticky za ideálních podmínek) a jsou dodatečně vybavené IR navedením. Systém je velmi výkonný (a kopírovaný a nakupovaným ostatními státy), ale také trochu moloch, co se týče střelby na minimální vzdálenost. Dalším faktorem střelby na velmi krátkou vzdálenost je reakční čas zacílení a schopnost vypálit raketu z nosiče. Jaký je skutečný reakční čas nevím, ale rozhodně se bude jednat o delší interval, než je 6 sekund (po opuštění vertikálního nosiče dojde k zážehu motorů ve výšce 30m s následným přepočtem trajektorie a pozice střely, která se výstřelu z vertikálního nosiče musí nejdříve srovnat a teprve poté následuje vstřícný kurz). Za druhé je tu minimální vzdálenost (1km) na kterou je schopna útočit. Samozřejmě verzí střel 9M96 více, např.: varianty pro S-400F, tedy námořní verze, ale to není zase tak důležité. Respektive zcela nedůležité, pro tuto debatu, stejně jako typy střel A/BMG-109 Tomahawk, kterých je též XY verzí s odlišnými vlastnostmi a typem hlavic. Střílet po řízené střele na velmi blízkou vzdálenost je zkrátka nad schopnosti PVO prostředků, proto jsou chráněny CIWS systémy, jakožto nezbytná součást PVO kompletu. Jsou rychlejší, plně autonomní a účinné. Z toho důvodu se tak trochu čertím, protože napsat 9M96 rozhodně nestačí.

Nikdo není schopen sestřelit všechny rakety útočících v rojích současně z více směrů. Kapacita systémů je omezená a pokud byste vyslal 400 střel schopných koordinovaně útočit z různých směrů současně, tak by si v členitém terénu neporadila ani nejpokročilejší protivzdušná obrana na světě, tedy Izraelská, která kombinuje absolutní špičku, v boji otestovanou špičku, tedy kombinaci systémů Iron Dome s Barak 8 a supermoderní systém David's Sling. Každý PVO systém má své limity a jeden sebelepší systém nemůže odolat útoku, který překročil kapacitu obrany. Tím chci zopakovat to, co jsem už psal, že jeden sebelepší systém není spásou a PVO se používá jen tam, kde je to opravdu nezbytně nutné, protože nejen obránce, ale i útočník se učí a poučí. I když jsou S-400 špičkové, což lze usoudit podle počtu zákazníků a Čínským kopiím jako HQ-9 (i když ta vychází spíše z S-300), sám nehraje v celkovém pohledu zásadní význam.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Takže sečteno a podtrženo na Sýrii může být v první vlně úderů vypuštěno něco přes 450 tomahawků."

A co tak - pozriet sa na tuto vetu ocami ekonoma. :D
http://bfy.tw/HcHv

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeden nejmodernější tomahawk stojí cca 1.8M$ * 450 kousků = to máme 810M$, výdaje na zbrojení USA za rok 2016 byly 611 G$, takže by to celkem činilo 0,13% což je úplný pakatel.
Klidně by jich mohli vypálit tisíce..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle článek je opravdu pěknej blábol.
Asad dle zpráv stáhnul veškerou použitelnou vojenskou techniku na ruské základny na které nikdo útočit nebude. To by jim pak Rusáci potopili ty jejich lodě a skončilo by to zřejmě WW3, což si snad i hloupý a bipolárně porouchaný Doník nepřeje.
Rusáci na svých základnách mají svojí PVO, kterou sestřelí jakákoli cizí letadla nad územím Sýrie. Nakonec i Izraelci ty rakety před pár dny raději odpálili ještě před syrským vzdušným prostorem. Nechtěli riskovat ztrátu letadel - o jednu F-16 nedávno přišli a to jim to sestřelil pouze Asad.
Takže suma sumárum, hovořit o likvidaci PVO, letecké kampani a likvidaci syrské techniky je podle mě opravdu naprostý a nelogický nesmysl.
Bude z toho zřejmě jen šaráda jako po minulém chemickém útoku (pokud se vůbec odehrál), popř. větší šaráda, aby si pohůnek Makaron taky pár svých raket vystřelil, když mu to hoří doma. A možná ani to ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pěkný bláboj je tvůj příspěvěk.
Rusací moc dobře vědí že sestřelí kulové a tím méně nějaké letadla USAF.Pokud se o něco podobného pokusí,jejich vojenská přítomnost bude mít krátkou budoucnost.
Vtipné je jak si Kremrole představují že Rusové potopí lodě NAVY. Rusko v nedávné minulosti předvedlo jak zoufalé námořnictvo má:) Takže poslední co si Puťka může dovolit je konfrontace s USA.Vzhledem k tomu že Ruská ekonomika je v troskách,Rubl nemá ani cenu potištěného papíru a izolace Ruska je na spadnutí je jenom zbožné přání ruských vlezprdelek že se Putin do něčeho pustí.Ono pokud půjde v Syrii do tuhého,tak stáhne ocas a uteče.
Amíci nejsou civilisté v Čečně nebo slabá armáda Ukrajiny...
Poslední kdo se chvástal jakou má PVO byl jistý S.Husain.A jak dopadl je zjevné.
A S400 ? Na papíře,ale v reálu...Ale jako cíl dobrý :)
http://www.armadninoviny.cz/jak-prekonat-rusky-system-protivzdusne-obran...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to dopadlo přesně, jak jsem předpovídal, ty blábolile.
Šaráda podobná jako před rokem, i Makaronek vypálil několik svých raketek, může být spokojen.
Dle posledních zpráv Asad nepřišel ani o jednoho vojáka, zřejmě ani o žádnou techniku.
Rusákům vše předem nahlášeno (dle žabožroutů), kolem jejich základen klid.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, teď ještě pár hádek v OSN a jede se dál... Doníkovi by ten twitter měli zakázat, aby pak za něj generálové nemuseli hasit každý blábol.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu?
Ty jsi předpovídal že Rusové raději utečou z neckovým loďstvem z přístavů aby se jim nedej bože něco nestalo?
Nebo že bude Rusák sedět a klepat se strachy? Mimo velkohubé prohlášení že opět ukázalo jak vojensky bídně na tom Rusové jsou.Kecat jím jde,ale opravit Kuzněcov aby nedýmal při požáru strojovny to ne.
Ale vzhledem k tomu jaký má Rubl hodnotu tak za chvilku nebudou mít
ani na toaleťák...A že včera museli mít ,, ruští ovoboditelé,, Syrie spotřebu...
Netvrdil náhodou Puťka že zaútočí na zdroje střel? Kecka jak vždy.Rusové nechtěli odvážet domů mrtvoly svých vojáčků,ale možná by nemusely alespoň řešit šrotovné těch starých krámů kterým říkají letadla :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Politické a osobní názory na situaci nechte stranou, ale rád bych se dozvěděl, proč nazýváte letadla Ruské (Sovětské) produkce "starých krámů kterým říkají letadla :)". To by mne opravdu zajímalo, protože co se týče aerodynamiky, údržby a odolnosti, nemají Ruská (Sovětská) letadla konkurenci.

Filozofie Ruské konstrukční kanceláře zní, že podmínky nebudou ideální a na bojišti nebude špičkové zázemí. Maximální výkon, pasivní systémy a hrubé zacházení v nejnáročnějších podmínkách. Z toho vyplývají i konstrukce letadel např.: sklopné titanové rolety, které zabrání nasátí cizího předmětu, kterými jsou vybavené např.: SU-27, včetně samosvorných ohnivzdorných nádrží apod. Jinými slovy, ty letadla jsou velmi odolná a nemusí se s nimi zacházet v rukavičkách. Např.: Americká konstrukční filozofie srovnatelnou odolnost nevyžaduje. Paradoxní je, že tento problém naplno pocítilo US NAVY s flotilou výkonných letadel F/A-18 Hornet a právě významným vylepšením F/A-18 Super Hornet je navýšení odolnosti draku letadla. Nejen, že robustní konstrukce výrazně zvyšuje bezpečnost, ale zvyšuje operační použitelnost (bojové letové hodiny v bojovém zatížení) a letadlo zůstává déle v operační použitelnosti, místo, aby stálo 6 - 12 měsíců v hangáru, protože tak dlouho se průměrně servisuje letadlo po překročení počtu hodin (ty se liší u každého letadla).

Chcete-li nazývat něco šrotem, měl byste vědět proč. V opačném případě budete za tlučhubu. Letadlo staré 25 - 30 let neznamená skoro nic. Vývoj je drahý a pokud plní účel a dokážete ho dostat tam, kde opravdu potřebujete, tak není jediný důvod, proč byste měl vyřazovat letoun jen proto, že se jedná o konstrukci starou půl století. Podívejte se např.: A-10 nebo SU-25 ... jsou to staré tanky, pro které není náhrady a vrátí se i ustřeleným kusem křídla, zničeným podvozkem. Dokáže supermoderní F-35 Lightning II zastoupit práci těchto dvou letounů, které jsou určené pro nejtěžší bojové podmínky? Zkuste s ním přistát bez kusu křídla a bez podvozku na oraništi. Prase i Žába tohle snesou, jasně, budete potřebovat jeřáb, záplaty ... vyčistit motory, ale letadlo bude zpět v boji v podstatně kratším čase i v polních podmínkách.

A jen tak mimochodem, Rusové jsou momentálně na špici v oblasti IR detekce* (pasivní), protože SU-57 osadili novými motory s posunutými turbínami a pasivním ochlazením horkých výtokových plynu. Podobnou, i když méně dokonalou variantu nese i SU-35. Co z toho vyplývá? Podle oficiálních zpráv (můžete dohledat, ale to neuděláte) z cvičení Red Flag, dokázali němečtí piloti detekovat F-22 Raptor na 60km (Eurofighter Typhoon). U SU-57 vytvarovali drak a motory tak, že budete mít co dělat na 25km. Žádné super Hi Tech udělátko, ale tvar, dvě diry a 25km už je hodně malá vzdálenost, ve které se silně projeví vlastnosti letadla v blízkém manévrovém boji. Ať jsou jací jsou, letadla mají stále dobrá. Jistě, s lepším rozpočtem by mohla být lepší, ale nezatracujte něco, o čem nemáte očividně ani elementární znalosti, proto byste neměl označovat něco šrotem.

* Ironií osudu je, že musejí IR technologii dovážet, ale očividně to funguje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pravděpodobný je scénář, jaký už se jednou odehrál - amíci zatelefonují Rusům, že budou zítra útočit na syrské letiště, Rusové varují Syřany, ti odletí s letadly pryč a na ploše nechají pár vraků. No a pak se odehraje mohutný odvetný úder jako minule, když ze 64 Tomahawků jich na cíl doletělo 8 a jeden z nich nevybuchl. Ostatní selhaly cestou, pravděpodobně ještě nad Středozemním mořem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O selhání Tomahawku jsi četl na Sputniku co ? :)
Jojo,Rusák ten toho nakecá.
Ale v reálu jim i v Čečně ze slavných ruských tanků dělali ementál jak na běžícím pásů.
Oni ani Amíci nemusejí Rusákům letadla ničit,ten ruský 30let starý šrot padá sám...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O tom selhání Tomahawků ovšem plácáte, zbytek scénáře ale +- sedí. Rusko chce seznam cílů a ten dostane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak koho by zajímalo, čím nebo jak můžou USA zničit ruské S-400, tak zajímavá diskuse k tomu je tady

https://www.quora.com/What-American-weaponry-can-counter-Russian-S-400-m...

Nejúčinnější by byly asi roje dronů, o nich jsme už psali

https://cdr.cz/clanek/z-dopravniho-letounu-c-130-se-stane-letajici-letad...
https://cdr.cz/clanek/stihacky-f-18-vyzkousely-novou-zbran-za-letu-vypus...

Na tomto promo videu je ukázáno jak budou tyto drony v budoucnu vypadat, video od 3:50

https://www.youtube.com/watch?v=HPZpp_Y6Er8

Z dopravního letounu vyhodí za letu kontejner s desítkami dronů a ty následně zaútočí na cíl. Přetíží tím obranné prostředky samotného S-400 a doprovodných PVO kompletů, které ho chrání a je konec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vazne zacinate tahat tu zk*****ou politiku i sem? strcte si takovehle clanky nekam!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Články o zbraních se zde objevují pravidelně, takže o žádnou novinku nejde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

I účast kremrolí je tu pravidelná. Jak se kdekoliv a v jakémkoliv článku vyskytne slovo se základem rus nebo Putin, hned se sletí. Signifikantní pro ně je, že píšou přídavné jméno ruský nábožně s velkým R ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže resumé: Amíci informovali Rusy, kam zaútočí. Ruská obrana se neaktivovala, k ruským pozicím v Sýrii nic neletělo. Syrská armáda se svou zastaralou PVO sundala 71 raket z odpálených 103.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JPP
Jina pani zase povidala, ze zasahli vsechny ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak blbě kecala.

Jinak Rusové píšou, že kdysi na nátlak západu odmítli dodávat systémy PVO do některých zemí. Toto rozhodnutí teď po nesmyslném útoku ruší a dodají S300 komukoliv, kdo bude chtít, Sýrii nejdříve. S300 je o poznání lepší, než to, co používá Sýrie teď.

Rusko ohlásilo předem, už 13. března, že ví o chystané provokaci s chemickým útokem. Vzhledem k tomu, že se Západ tváří, že šlo o skutečný chemický útok, je jasné, kdo ji spáchal - nebo na čí příkaz. Je smutné zjistit, že komunistická propaganda v "době nesvobody" si nemusela vymýšlet - stačilo říkat pravdu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jiste, kecala, zatimco Rusove czdycky mluvi jen a jen pravdu :-D
Btw, prosim te, mas nejaky odkaz na to, co a jak Rusove 13.3. presne predpovidali? Dik

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, Rusko něco takového žvástalo a moc se jim to hodilo k odvedení pozornosti. Ovšem mělo by si udělat pořádek v notách.
Po chemickém útoku nejdřív tvrdilo, že se na místě vůbec nic nestalo, že vůbec žádný útok neproběhl. Pak že přímo na místě působili Britové a útok fingovali tak, že normální bombardování vydávali za chemický útok (jaké bombardování, když přece žádný útok nebyl :-) ). Brity taky nikdo jiný neviděl... A tak tam pro jistotu hned nahnali vojenskou policii, aby zametla stopy, když předtím v OSN zablokovali rezoluci požadující vyšetřování. Nyní ruské trollstvo pilně píše, že dokonce tento raketový útok měl zamést stopy. Přitom sami Rusové potvrdili, že na danou oblast nemířil a žádné škody nenapáchal :-)
Vždycky mě baví tyto ruské veletoče, ostatně variant sestřelu letadla nad Ukrajinou jsme se z Ruska dozvěděli asi 5, všechny samozřejmě pravdivé :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

... a točí to stále dokola. Kolega Step nahoře se mýlí, nejlepší letadla dělají Ukrajinci, umí i kilometr dlouhou stíhačku ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle komentářů (nejen tady ale všude jinde) to vypadá, že Třetí světová se povede hlavně přes propagandu a na Internetu... Je-li tomu tak, tak má Západ velký problém.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.