CDR.cz - Vybráno z IT

Sea of Thieves se po roce připomíná ve 4k rozlišení a vystřeluje lidi kanónem

Sea Of Thieves E 3 2017 Uvodni
Pirátství je v současnosti v herní průmyslu relativně opomíjeným. Aspoň bavíme-li se o tématickém zasazení. O to víc potěšil po roce další gameplay z Sea of Thieves.

Nejnovější titul studia Rare bude skutečně vzácný, aspoň pokud budeme věřit trailerům a svůdnému hlasu doprovázejícího vypravěče. Trailer slibuje prohledávání potopených lodí, šnorchlování se žraloky, hledání zakopaných pokladů a samozřejmě cedníkování lodí ostatních hráčů. Krátce je ukázán i souboj s šavlí a bambitkou. Ten ač nevypadá nijak záživně, nebude tvořit hlavní část hry, takže je to odpustitelný nedostatek.  

Sea Of Thieves E 3 2017 2Sea Of Thieves E 3 2017 5Sea Of Thieves E 3 2017 3

Sea of Thieves si zakládá především na stylizované low-poly grafice, která uvolňuje prostor lehce satirickému pojetí pramenící z animací, soubojů i běžnému průzkumu. Hlavní premisou hry by měl být tradiční pirátský život, kterému jde pouze o zbohatnutí a nechvalné pověsti. 

Nutno podotknout, že na tuto hru rozhodně nebude chtít být hráč sám. Sea of Thieves míří především na kooperativnost. V zakopeném pokladu se většinou schovává i tzv. zakopaný pes, respektive hlídají jej kostrouni, prokletá stvoření nebo si na něj zkrátka jen počíhalo více konkurenčních pirátů. A jelikož nelze příliš dobře utíkat, šermovat a držet truhlu zlaťáků, bude zapotřebí mít po boku nějaké to přátelské svalstvo. 

Sea Of Thieves E 3 2017 4Sea Of Thieves E 3 2017 6

Sea of Thieves nabídne sdílený otevřený svět, který umožní ostatním pirátským skupinám narušovat vaši poklidnou krasojízdu a škodit vám při vašem loupení a mrchožroutství - podobně jako třeba Dark zóny z The Division. I přesto se vývojáři vyhýbají označení MMO. 

Nemůžeme vám říct nic, co by vám lépe neřekl trailer (a vyprávět vám bude i o střílení lidí z kanónu). A pokud by vaši pozornost upoutalo deset minut záběrů ze hry výše, možná ji upoutá i dalších čtyřicet pět minut hrubého gameplaye. 

O Sea of Thieves slýcháme už od roku 2015, a i když zatím oficiální datum vydání neznáme, titul na otevřená moře trhu vyplave zhruba počátkem příštího roku na PC a Xbox One.

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Sea of Thieves se po roce připomíná ve 4k rozlišení a vystřeluje lidi kanónem

Žádné komentáře.