CDR.cz - Vybráno z IT

Skype chystá 3D videohovory

skype3seas
Přes Skype si prý brzy budeme moci užívat internetové rozhovory ve 3D. Novinku odtajnil vedoucí pracovník společnosti v exkluzivním rozhovoru pro BBC při příležitosti 10. výročí služby Skype.

O této možnosti se spekuluje již od dubna. V té době firma totiž zveřejnila zprávu, že chce najít způsob, jak vytvořit lidské dvojníky zaměstnancům, kteří nejsou schopní se dostavit na schůzku osobně.

“Máme za sebou hodně práce v laboratořích s ohledem na to, jak fungují 3D obrazovky a snímání 3D obrazu. Zaznamenali jsme velký pokrok v obrazovkách a mnoho lidí nyní kupuje televize a monitory, které jsou schopny zobrazovat 3D obraz," řekl Mark Gillett, vicepresident Microsoftu pro Skype. Jak však dodává, problém tkví v kamerách. “Zatím je nutné použít více kamer, přesně je nastavit a snímat obraz ve správném úhlu,” vysvětluje Gillet.

Mark Gillett

Nová technologie je zatím v přípravě, a tak se možná dostane do provozu až za několik let. Nápad Skypu samozřejmě podporují také výrobci 3D televizí, kteří pociťují upadající zájem o 3D zařízení ze strany zákazníků.

Skype se soustředí také na další výzvy. Snaží se zpřístupnit videohovory v rozlišení 1080p do dalších zařízení kromě chystané konzole Xbox One. Ne všem se však nová strategie zamlouvá. Taavet Hinrikus, první zaměstnanec Skypu a jeho bývalý marketingový ředitel, sdělil BBC, že by se firma měla spíše zaměřit na vylepšení svého komunikačního nástroje, aby mohla lépe konkurovat mobilním telefonům. "Dnes jsou společnosti jako WhatsApp nebo Viber a další jsou lídry v oblasti mobilní komunikace - s nimi má Skype bojovat, aby se dostal zpátky na výsluní," řekl Hinrikus.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Skype chystá 3D videohovory

Žádné komentáře.