CDR.cz - Vybráno z IT

Smartphone YotaPhone 2 se dvěma displeji se představí na začátku prosince

nepřehlédněte
Evropa a Rusko opět po roce před Vánoci přivítají na pultech obchodů nový smartphone od Yoty. Přístroj se dvěma displeji se letos oficiálně představí 3. prosince v Londýně.

I když oficiální specifikace zatím uveřejněna nebyla, pozvánková fotografie (níže) z Twitteru naznačuje, že by se druhý YotaPhone mohl skutečně ubírat cestou dříve představeného prototypu. Pětipalcový HD AMOLED displej na jedné straně doplní 4,7palcový e-ink displej na straně druhé, ten bude disponovat rozlišením 960 x 540 pixelů. Na rozdíl od první generace  nabídne druhý YotaPhone oba displeje jako dotykové.

Z další předpokládané výbavy očekávejme 2GB RAM, procesor Qualcomm Snapdragon 800, z konektivity pak Bluetooth 4.0 či 802.11ac WiFi.

Ve srovnání s prvním modelem by měl nový YotaPhone se svým e-ink displejem nabídnout více funkcí, neměl by se omezovat pouze pro notifikace, zprávy či zobrazení statického obrázku. Právě s ohledem na použití dotykového typu displeje s elektronickým inkoustem se očekává, že se nabídka podporovaných možných zobrazení výrazně obohatí.

Cena zatím stanovena nebyla, nicméně první generaci lze dnes pořídit od cca 9 tisíc korun. Jelikož Yota je ruská společnost, zahrnuté předvánoční trhy tak budou dozajista: Rusko, Evropa a Blízký východ. Dodání do Spojených států zatím není známo.

Tagy: 
Zdroje: 

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Smartphone YotaPhone 2 se dvěma displeji se představí na začátku prosince

Žádné komentáře.