CDR.cz - Vybráno z IT

Společnost Visa spolupracuje s 65 kryptoplatformami a dále roste

Kryptoměny hýbou poslední dobou světem a čím dál častěji se stává, že získají důvěru nějaké větší společnosti. Jednou z nich je i společnost Visa, která se na kryptoměny čím dál více zaměřuje. Nyní generální ředitel společnosti Visa, Al Kelly, uvedl, že jeho společnost již spolupracuje s více než 65 kryptoplatformami.

Zdroj

Společnost Visa provozuje největší světovou síť elektronických plateb už od roku 1958. Nyní však přichází se zajímavou zprávou, že již spolupracuje s více než 65 kryptoplatformami a burzami. Navíc společnost uvedla, že využití platebních karet v souvislosti s kryptoměnami přesáhlo jen během prvního fiskálního čtvrtletí 2,5 miliardy dolarů. To je zhruba 70% objemu plateb za celý fiskální rok 2021.

Své zaměření na kryptoměny potvrdil i generální ředitel společnosti Visa, Al Kelly, který prohlásil: „Mnoho současných trendů v platbách, včetně … kryptoměn a peněženek, umožňuje nové způsoby placení. Právě tyto nové způsoby představují příležitost pro společnost Visa. Zaznamenali jsme, že tento objem plateb nadále roste navzdory volatilitě na krypto trzích.”

Zdroj

Společnost Visa také poskytuje vstupní bod pro hráče, kteří vytvářejí určitou konektivitu s fiat ekonomikou. Existuje totiž více než 65 kryptoplatforem a burz, které spolupracují se společností Visa.

Nyní se společnost Visa chce soustředit na inovace a další možnosti související s krypto API. I nadále se ale Visa pokusí být klíčovým partnerem pro růst nabídky kryptoměn. Mimo to začala nedávno Visa poskytovat poradenské služby institucionálním klientům se zájmem o kryptoměny. Speciální poradci dokážou poradit ohledně digitálních aktiv, a to od nové služby až po nákup NFT.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Společnost Visa spolupracuje s 65 kryptoplatformami a dále roste

Žádné komentáře.