CDR.cz - Vybráno z IT

Star Wars notebook a nové tiskárny: HP je po rozdělení plné optimismu

nepřehlédněte
Hp Star Wars
HP Inc. na tiskové konferenci ukázalo budoucnost svého portfolia tiskáren a také nový notebook s příslušenstvím pro milovníky série Star Wars. Jak se na HP projevilo rozdělení na dvě společnosti a na co se můžeme těšit?

Když se letos v listopadu společnost HP konečně rozdělila na dvojici celků v podobě HP Inc. a Hewlett-Packard Enterprise, dalo se očekávat, že nově vzniklé společnosti budou konkurenceschopnější a zvládnou lépe (především rychleji) reagovat na situaci na trhu.

Hp Two Companies

To se potvrdilo a jak zaznělo na tiskové konferenci HP Inc., rozdělení Hewlett-Packard na HP Inc. a Hewlett-Packard Enterprise je dobrým rozhodnutím. Dvojice vzniklých společností s rozdílným zaměřením funguje nyní samostatně, ale co je podstatné, zákazníci by neměli poznat žádný rozdíl. Rozdíl však poznali přímo uvnitř HP, kde došlo ke znatelnému zrychlení vnitrofiremních procesů. Zajímavé je, že přestože obě nově vzniklé firmy generují přibližně stejný obrat a zisk, přičemž HP Inc. má přibližně jen třetinu zaměstnanců.

Důležitým odvětvím nadále zůstávají tisková řešení, kde chce být HP Inc. leaderem. Co se týče divize PC, sází HP především na mobilní zařízení, kde brzy dojde i k rozšíření služeb. Jaké jsou další novinky?

HP provází síla a produkty s motivy Star Wars

Běžný spotřebitel se může těšit na Star Wars edici notebooků. Zajímavé je, že se novinka jmenuje Star Wars Special Edition a v názvu (i v obchodech) chybí označení HP. Po 42 letech od prvního filmu se tak můžeme těšit na notebook s motivem legendární série, pro jehož vydání snad ani lepší období vybrat nešlo.

Hp Star Wars 1

15,6“ notebook dorazí na trh ve 4 různých variantách, od základního modelu vhodného spíše pro multimediální zábavu, po model s výkonným procesorem a dedikovanou grafikou nVidia pro hraní her. Na nejvýkonnější model se můžete těšit v redakčním testu, který pro vás po Vánocích přineseme. Všechny varianty notebooku budou se stejným motivem a červeně podsvícenou klávesnicí. Škoda snad jen, že design cílí především na fanoušky temné strany síly a nedočkali jsme se světlé alternativy.

Hp Produkty 2

Notebook se dodává v designové krabici, která by se podle produktového manažera Petera Orechovského „mohla sama o sobě stát sběratelským kouskem.“ Aby byla Star Wars sada kompletní, je k dostání bezdrátová myš a obal v barvách Star Wars. Myš s motivem Darth Vadera označená Star Wars Special Edition vyjde zákazníka v ČR na 690 Kč, Star Wars Special Edition Sleeve za 550 Kč.

Komerční portfolio brzy rozšíří hybridní zařízení HP Elite X2 10 a 12. Tablet s klávesnicí nabízí funkce jako je čtečka otisků prstů, USB-C a Thunderbolt, kompatibilitu s Intel WiDi dokem a také třeba NFC či Smart Card Reader pro firemní prostředí.

Hp Produkty 1

Potěší dotyková vrstva od Wacomu a elegantní stojánek. HP Elite X2 dorazí v unibody těle z hliníku a na skladech se objeví v únoru 2016. Pro běžné zákazníky se chystá verze bez čtečky otisků s Windows Home a označením HP Spectre X2.

Laser bez mečů, s novým tonerem

Modely HP LaserJet dostaly novou technologii toneru, který se zapéká při nižších teplotách. Tím se zvýšila rychlost, zmenšila pec a další komponenty. Duplexní tisk by tak měly tiskárny zvládat stejně rychle, jako staré modely zvládaly jednostranný.

Hp Produkty 3

Na inkoust zapomenuto nebylo a pro vybrané zákazníky, kteří si v tuto dobu pořídí novou domácí tiskárnu HP, je připraven dárek v podobě speciálního nažehlovacího papíru a trička, včetně grafických podkladů opět ve stylu Star Wars.

Zdroje: 

tisková konference HP

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Star Wars notebook a nové tiskárny: HP je po rozdělení plné optimismu

Čtvrtek, 24 Prosinec 2015 - 21:39 | Pepa Zdepa | Od HP jsem očekával spíše nějaký posun zde......
Pondělí, 14 Prosinec 2015 - 19:26 | corwin78 | No bohužel je to tak. Nicméně můj pracovní DELL...
Pondělí, 14 Prosinec 2015 - 19:24 | HKMaly | Design HP cílí především na fanoušky temné strany...
Pondělí, 14 Prosinec 2015 - 19:22 | HKMaly | A kteraze to firma neprzni u notebooku layuout...
Pondělí, 14 Prosinec 2015 - 17:44 | corwin78 | "Škoda snad jen, že design cílí především na...
Pondělí, 14 Prosinec 2015 - 17:37 | corwin78 | Do HP laptopu bych nešel hlavně kvůli zprzněnému...
Pondělí, 14 Prosinec 2015 - 15:11 | Stream Line | Já si koupil HP pouze jednou, hodně dávno, v době...
Pondělí, 14 Prosinec 2015 - 13:26 | Karel Dytrych | Mno, od HP uz bych si nenechal poradit ani cestu...

Zobrazit diskusi