CDR.cz - Vybráno z IT

Tahové Worms odtáhlo: Worms Rumble přichází (do otevřené bety do konce víkendu)

Změna je vždy obtížná, prolomení tradice je pro mnohé neodpustitelné. Ať se série Worm vydávala do divokých míst, zůstalo všem titulům společné jedno: tahový souboj. Ten s Worms Rumble mizí a sami můžete v open betě posoudit, jak moc (pokud nějak) to značce ublížilo.

První Worms vyšly v roce 1995. V proběhlých 25 letech stihli vývojáři z Team17 ve více jak 20 titulech (přiznáme, ztratili jsme počet) původní podobu červíků, vytvořit šílený arzenál zbraní, přesunout se z 2D do 3D, zahrát si golf, vyletět do vesmíru, zabrousit do RTS žánru – změna sérii opravdu není cizí.

Přesto zvláštně působí nejnovější přídavek do série Worms Rumble, který opouští jedinou neměnnou, tahový souboj. V tomto vydání se všichni červíci plazí, skákají, létají, explodují společně. Je to nezvyk.

Ale je to zábava. Před sepsáním zprávy jsme si odehráli půlhodinky v otevřené betě, která bude probíhat až do pondělí 9. října, a příjemně se bavili. Různorodými arénami a hektickým soubojem lehce připomíná The Showdown Effect (jež nedostalo nikdy příležitost zazářit) a i když pečlivé vyměřování síly a úhlu raketometu je pryč, chybí jen málo.

Worms Rumble nabízí deathmatch nebo battle royale hraní s hráči na konzolích (prozatím jen PS4 a PS5) a vyjde 1. prosince 2020 za cirka 400,- Kč.

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Tahové Worms odtáhlo: Worms Rumble přichází (do otevřené bety do konce víkendu)

Pondělí, 9 Listopad 2020 - 08:24 | ajne | Budu zcela upřímný, nechává mne to zcela chladným...
Pondělí, 9 Listopad 2020 - 00:58 | junk mail | Po zkoumání traileru to možná vypadá na Liero v 2...
Neděle, 8 Listopad 2020 - 17:47 | junk mail | Tohle je vtip. - Klíčové prvky Wormsů jsou...

Zobrazit diskusi