CDR.cz - Vybráno z IT

Tesla stahuje 285 000 vozů z čínského trhu, mají problém s tempomatem

Elektromobily Tesla se stávaly v poslední době v Číně velice populární. I proto nechal Elon Musk vybudovat v Šanghaji novou Gigafactory, která by jednou měla produkovat 500 000 vozů ročně. Nyní však stahuje 285 000 vozů kvůli bezpečnostní chybě na tempomatu.

Zdroj

Společnost Tesla Elona Muska zaznamenává v poslední době rozkvět a její prodeje jsou rekordní. Na druhou stranu začíná mít problémy na čínském trhu. Zde bývala Tesla velice populární a dokonce zde nechal Elon Musk postavit samostatný závod na výrobu svých elektromobilů. Poté však začala čínská média šířit zprávy a pochyby ohledně bezpečnosti vozů Tesla.

Jedno z prvních opatření byl zákaz vjezdu vozů Tesla na čínské vojenské základny, protože se armádní velitelé obávaly špionáže a přenosu videozáznamů z kamer vozů Tesla do Ameriky. Teď navíc musel Elon Musk oficiálně stáhnout 285 000 vozidel, vyrobených převážně v Číně, kvůli problémům s tempomatem a s tím souvisejícím bezpečnostním rizikům.

Zdroj

Podle oficiálních čínských zdrojů se má jednat o 249 855 vozů Model 3 a Model Y vyrobených v Šanghaji a dalších 35 655 vozů Model 3, která byla vyrobena mezi prosincem 2019 a červnem 2021 a která byla do Číny dovezena. Rozbitý tempomat by se v automobilu mohl náhodně aktivovat a začít nečekaně zrychlovat.

Žádost o oficiální vyjádření společnosti Tesla zůstala bohužel bez odezvy, avšak vedení Tesly v Číně uveřejnilo na čínské sociální síti Weibo veřejnou omluvu. Dle původních plánů Tesly by měla nová Gigafactory, která byla v Šanghaji postavena v roce 2018, do budoucna produkovat více než 500 000 elektromobilů určených primárně pro čínský trh za rok.

Diskuse ke článku Tesla stahuje 285 000 vozů z čínského trhu, mají problém s tempomatem

Žádné komentáře.