CDR.cz - Vybráno z IT

Nové modely Slate nabídnou atraktivní výbavu a perfektní ceny!

tablet_hp1
Hewlett-Packard již delší dobu vyrábí tablety postavené na x86 architektuře, které nás dnes ale zajímat nebudou. Pojďme se společně podívat, jak se jedna z největších technologických firem pokoušela vstoupit na trh, kterému dominoval iPad, proč projekt s WebOS nakonec nedopadl dobře a co nabídnou nové produkty, které mají být pro zákazníky mnohem zajímavější volbou.

Kapitoly článků

Před pár týdny HP oznámilo, že to s Android tablety myslí smrtelně vážně a nastínilo čtveřici modelů, na kterou se můžeme těšit. Světe div se, opět to zkusilo jiným způsobem. Měli jsme tu snahu konkurovat iPadu s drahým modelem, pokus zamířit mezi levná zařízení se Slate 7 a nyní, díky chystaným novinkám, bude pokryto prakticky celé portfolio v několika cenových hladinách.

Slate 7 Extreme - Tegra Note v novém kabátku a s logem HP

Čtveřice nových tabletů překvapí na první pohled tím, že jeden z nich vlastně vůbec nevyrábí HP. Přeznačený model nVidia Tegra Note bude prodáván pod označením Slate 7 Extreme, uvnitř nalezneme výkonný čip Tegra 4 a jedním z taháků bude i zasouvací stylus, díky němuž bude možné zachytávat psaný text i namalované tvary. 5Mpix fotoaparát potěší funkcí pro slow motion záběry, přičemž s ním půjde pořizovat i HDR fotografie.

HP_Slate_7_Extreme_front_verge_super_wideHP_Slate_7_Extreme_back_verge_super_wide

7" displej s rozlišením 1 280 × 800 neurazí a vzhledem k úhopříčce je dostatečně jemný. Cena za zařízení bude příjemných 199 dolarů (cca 4 000 Kč), což je opravdu atraktivní nabídka.

Slate 8 Pro - konkurent pro iPad mini?

Model nabídne kvalitní 7,9" displej s rozlišením 1600 × 1200, přičemž byl zvolen i stejný poměr stran, jako je tomu u tabletů Apple - 4:3. Prototyp je podle kolegů ze serveru The Verge velmi tenký a lehký, přičemž ani výkonem se nebude jednat o žádné ořezávátko. Uvnitř tepe čip nVidia Tegra 4, což by mělo zaručit, že se mezi konkurencí minimálně po stránce výkonu neztratí.

HP_Slate_8_Pro_35827839-8868_620x413

Nízká cena 229 dolarů (cca 4 600 Kč) je u podobného modelu z dílen HP překvapením a odpovídá sumě, za níž lze dnes získat Nexus 7.

HP Slate 7 HD a 10 HD

Novinky s 7 a 10" displejem nabídnou naneštěstí stejné rozlišení displeje, tedy 1 280 × 800, což v případě 7" modelu chápeme, u vyššího už pak tolik ne. Modely s plastovým tělem dorazí v červené a stříbrné variantě a oba uvnitř budou ukrývat low-endový čip Marvell PXA986 se zabudovanou podporou 3G. Nechybí přední kamery, micro SD sloty a Beats Audio.

HP_Slate_7_HD_3G_back_verge_super_wideHP_Slate_10_HD_3G_back_verge_super_wide

Výbava se tedy nápadně podobá současné generaci Slate 7, což nemusí být na škodu, pokud tomu také odpovídat cena, kterou prozatím bohužel nevíme.

Všechny zmíněné tablety mají být na trhu dostupné do konce listopadu tohoto roku. My jen doufáme, že uvedení v ČR zase nebude mít několik měsíců odstup, což je bohužel pravděpodobné.

Kapitoly článků

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Zabiják iPadu nakonec nezabíjel. Tablety od Hewlett-Packard aneb od extrémního výprodeje k nadějným novinkám s Androidem

Středa, 9 Říjen 2013 - 16:35 | LucniKonik | pleva: Palm s týmem okolo iPhone nemá nic...
Neděle, 6 Říjen 2013 - 10:51 | Pleva | Netroufl bych si říct, že za neúspěchem byl...
Neděle, 6 Říjen 2013 - 01:35 | BTJ | A co treba opravdovy tablet HP Omni 10 s windows...

Zobrazit diskusi