CDR.cz - Vybráno z IT

Twitter připravuje vlastní hudební aplikaci Twitter Music

twitter-with-czech
Sociální síť Twitter plánuje spustit vlastní hudební aplikaci s názvem Twitter Music, která bude určena chytrým mobilním telefonům s operačním systémem iOS. Aplikace by se měla na App Store objevit na konci tohoto měsíce.

Zprávu o nové aplikaci Twitter Music jako první rozšířil web CNET, který ji údajně získal z ověřených zdrojů. Aplikace bude využívat technologie ze služby We Are Hunted, kterou Twitter zakoupil v loňském roce. Navíc bude samozřejmě obohacená o funkce sociální sítě. Nebude chybět možnost sledování oblíbených skupin a zpěváků, sdílení skladeb s přáteli nebo doporučení interpretů podle toho, kterou stránku na sociální síti sledujete.

Streamování hudby bude zajišťovat SoundCloud. V případě absence písní v cloudu bude možné skladby přehrávat také přes iTunes. Twitter Music bude obsahovat záložky Doporučené, Právě hraje, Populární a Trendy. "Pracujeme na nové verzi služby Hunted. Myslím si, že děláme věci, které ještě nikdo předtím nedělal. Vidím, jaká data shromažďujeme, a vím, že dáme fanouškům zcela nový pohled na hudební svět. Doufáme, že se lidem bude líbit," řekl Stephen Phillips, jeden ze zakladatelů stránky We Are Haunted.

Sociální síť pro službu vytvořila vlastní profilovou stránku @TwitterMusic, na níž bude uživatele pravidelně informovat o novinkách z hudebního světa. Již nyní má profil přes 2,3 miliony odběratelů a stále roste.

Twitter má sice v hudebním průmyslu velkou konkurenci, ale snaží se neustále vyvíjet, aby měl zase něco navíc oproti dosavadní nejpoužívanější společenské síti Facebook.
 

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Twitter připravuje vlastní hudební aplikaci Twitter Music

Žádné komentáře.