CDR.cz - Vybráno z IT

Umělou inteligenci už strčíte do kapsy: ChatGPT se dočkal aplikace pro Android

Zdroj: Shutterstock

OpenAI, současný lídr v oblasti umělé inteligence, nedávno uvedl na trh svou novou aplikaci pro Android, nazvanou ChatGPT. Tato aplikace je součástí rodiny jazykových modelů OpenAI a běží na modelech GPT-3.5 a GPT-4 v cloudu, což umožňuje uživatelům využívat pokročilé schopnosti umělé inteligence přímo na svých zařízeních Android.

Co je to ChatGPT?

ChatGPT je konverzační rozhraní jazykového modelu AI, které bylo původně spuštěno v listopadu minulého roku. Od té doby získal popularitu díky schopnostem okamžitě poskytovat sumarizace i generování textu, rady i návody, a to v prakticky libovolné disciplíně. Nalezl tak své uplatnění mezi studenty, ale i profesionály, kteří je využívají jako pomocný nástroj v různých profesích. Nyní se tento nástroj konečně dočkal aplikace pro Android, čímž se práce s ním přes mobilní telefon výrazně usnadní. 

Funkce aplikace ChatGPT pro Android

ChatGPT pro Android nabízí uživatelům zážitek podobný desktopové, respektive prohlížečové verzi. Uživatelé mohou snadno zahájit nové konverzace jednoduchým pohybem vstupního panelu doprava. Aplikace také synchronizuje historii chatu mezi zařízeními a podporuje funkce předplatitelského účtu ChatGPT Plus, což zahrnuje přístup k jazykovému modelu GPT-4 a některým funkcím Beta, jako jsou Custom Instructions.

Zdroj: Shutterstock

Dostupnost a plány do budoucna

Aplikace ChatGPT pro Android je oficiálně dostupná v Obchodě Google Play ve čtyřech zemích: USA, Indie, Bangladéš a Brazílie. OpenAI však plánuje postupně rozšířit dostupnost do dalších zemí během příštího týdne. Aplikace vyžaduje Android 6.0 a vyšší a už zaznamenala více než 500 000 stažení.

S příchodem aplikace ChatGPT pro Android OpenAI přináší vyspělou umělou inteligenci do rukou milionů uživatelů po celém světě. I když je důležité si uvědomit omezení modelu GPT-3.5 a provádět ověřování informací, aplikace nabízí fascinující možnosti a může být cenným pomocníkem pro širokou škálu úkolů a aktivit. Otevírá nové perspektivy pro využití umělé inteligence v každodenním životě a pomáhá nám lépe porozumět síle těchto technologií.

Diskuse ke článku Umělou inteligenci už strčíte do kapsy: ChatGPT se dočkal aplikace pro Android

Pondělí, 31 Červenec 2023 - 11:59 | CyberAngel | Na co používat aplikaci, když ChatGPT funguje v...

Zobrazit diskusi