CDR.cz - Vybráno z IT

Výrobce AI Pinu Humane je na prodej za miliardu dolarů

Zdroj: Shuttestock

Technologický startup Humane, známý pro své nositelné zařízení AI Pin, hledá kupce pro svůj byznys. Podle informací od Bloombergu společnost usiluje o prodej za částku mezi 750 miliony a 1 miliardou dolarů.

Technologický startup Humane, známý pro své nositelné zařízení AI Pin, hledá kupce pro svůj byznys. Podle informací od Bloombergu společnost usiluje o prodej za částku mezi 750 miliony a 1 miliardou dolarů. Tento krok přichází něco málo přes měsíc od uvedení AI Pin na trh.

Cherlynn Low z Engadgetu popsala AI Pin jako „nositelné tlačítko Siri“. Jedná se o malé zařízení, které lze nosit na oblečení a které poskytuje rychlý přístup k asistentovi AI. Cílem tohoto gadgetu je usnadnit interakci s umělou inteligencí v každodenním životě.

Humane již získala značnou pozornost investorů, s úspěšným financováním ve výši 230 milionů dolarů. Nicméně požadovaná cena až 1 miliarda dolarů může být pro mnoho potenciálních kupců příliš vysoká, zejména vzhledem k smíšeným recenzím, které AI Pin při spuštění obdržel.

Kritika a Výzvy AI Pin

Při recenzi získal AI Pin skóre 50 ze 100 bodů. Kritici poukázali na několik nedostatků:

  • Pomalejší reakce: Zařízení často trvalo několik sekund, než odpovědělo na otázky.
  • Relevance odpovědí: Odpovědi nebyly vždy relevantní a mnohdy nepřekročily kvalitu rychlého vyhledávání na Google.
  • Problémy s hardwarem: Touchpad se při používání zahříval, zařízení mělo špatnou výdrž baterie a obrazovka projektoru byla obtížně ovladatelná.
  • Vysoká cena: AI Pin stojí 700 USD s měsíčním poplatkem 24 USD za přístup k AI technologii a službě 4G na síti T-Mobile.

Humane však reagovala na zpětnou vazbu od uživatelů a plánuje se zaměřit na řešení těchto problémů.

Zdroj: YouTube

Konkurence na trhu

Dalším hráčem na trhu nositelných AI gadgetů je Rabbit R1, který je cenově dostupnější za 199 USD. I přesto se tato kategorie zařízení snaží získat širší popularitu, zejména když uživatelé mohou snadno používat své chytré telefony k přístupu k nástrojům AI.

Budoucnost prodeje

Podle Bloombergu je snaha společnosti Humane o prodej svého podnikání stále v raných fázích a není jisté, zda se transakce vůbec uskuteční. Společnost spolupracuje s finančním poradcem a nadále zkoumá své možnosti.

Startup Humane stojí před významným rozhodnutím, které může ovlivnit budoucnost jeho inovativních technologií a postavení na trhu nositelných zařízení. Vývoj v této oblasti bude zajímavé sledovat, zejména jak se budou vyvíjet technologie a tržní dynamika v sektoru AI gadgetů.

Diskuse ke článku Výrobce AI Pinu Humane je na prodej za miliardu dolarů

Čtvrtek, 23 Květen 2024 - 16:49 | Arctia | Pincovina.

Zobrazit diskusi