CDR.cz - Vybráno z IT

WalkCar - japonský elektroskateboard do tašky

Walkcar
Nový osobní přepravní prostředek, který můžete nosit stále u sebe. Jezděte po městě stylově a bez námahy na skateboardu s ovládáním připomínající vozítko segway.

Nedávno přišel Lexus s hoverboardem, nápaditým levitujícím skateboardem, který je však pro svou jízdu omezen pouze na speciální magnetickou dráhu. Společnost Cocoa Motors přichází s jiným zařízením, které se také trochu podobá skateboardu. Nebo je ještě lepší?

Walkcar 1

Japonci vynalezli WalkCar, údajně nejmenší elektrické vozidlo na světě. Tato netypická obdélníková plošina s kolečky jezdí na podobném autonomním principu jako vozítko segway. Na plošinu se stačí jen postavit a nakloněním těla směrem dopředu se rozjet. Obdobně je možné korigovat také směr jízdy nakláněním svého těžiště doleva nebo doprava. Když potřebujete zastavit, například kvůli nějaké překážky, jednoduše seskočíte.

Walkcar The Worlds Smallest Electric Vehicle

Mrštný elektrický skateboard se hodí na rychlé přesuny po městě. WalkCar má oproti segwayi malou hmotnost a příjemné kompaktní rozměry. Je o něco málo větší než notebook, ale stále se pohodlně vejde do tašky. Konstrukce je vyrobena z hliníku a jako pohon slouží lithium-iontová baterie. Jeho maximální rychlost činí 10 km/h a tříhodinové nabíjení baterie vystačí k ujetí dvanáctikilometrového úseku.

Bližší specifikace zatím nebyly zveřejněny, nicméně podle zveřejněných videí je výkon WalkCar více než překvapivý. Nejenom že uveze osobu o hmotnosti až 120 kilogramů, ale dokonce má tolik energie, že dokáže bez problému tlačit do kopce například invalidní vozík s dospělým člověkem.

Předobjednávky zařízení budou spuštěny letos v říjnu v rámci kampaně na webu Kickstarter.com za předpokládanou cenu 800 dolarů, což je přibližně necelých 20 tisíc korun českých. Jestliže se vybere dostatečně velký obnos pro realizaci, majitelům bude balíček s WalkCar zaslán v průběhu jara 2016.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku WalkCar - japonský elektroskateboard do tašky

Úterý, 11 Srpen 2015 - 23:33 | DRK | Už vidím jak si zaměstnanec sežene vozítko a...
Úterý, 11 Srpen 2015 - 22:59 | tony | ee celej jeden plat jim na to nestačí a ujede to...
Úterý, 11 Srpen 2015 - 22:36 | Wulfher | Jó to bude dobrý pro ty chudáky co budou makat ve...
Úterý, 11 Srpen 2015 - 13:15 | CCblue | Já třeba nechápu, k čemu to vůbec je. Mě osobně...
Pondělí, 10 Srpen 2015 - 23:35 | DRK | Jen to nesmíte zkoušet v našich městech, tady by...

Zobrazit diskusi