CDR.cz - Vybráno z IT

WhatsApp představí reakce na zprávy ve stylu iMessage

WhatsApp se rozhodl, že zavede možnost rychlé reakce na zprávu v chatu ve stylu iMessage. Uživatel tak podrží prst na zprávě, nad kterou se mu objeví série šesti známých emotikonů. Po výběru příslušné emotikony se právě tato zobrazí pod zprávou.

Zdroj

WhatsApp v polovině loňského roku chtěl po svých uživatelích souhlas s obchodními podmínkami, které se mnohým nelíbily a způsobily mezi uživateli poměrně velký rozruch a odliv některých nespokojených uživatelů. Je zajímavé, že od té doby přináší WhatsApp jednu novinku za druhou. 

Jedna z posledních novinek pro WhatsApp má přinést možnost reagovat na zprávy podobně jako v iMessage. Pravdou je, že o této novince se mluví již nějakou dobu, ale teprve teď dostává konkrétní podobu a její vývoj se řítí do finále.

Zdroj

Uživatelsky je pak tato funkce pozitivně hodnocená, protože dokáže urychlit způsob odpovídání či reagování na zprávy. V praxi pak postačí podržet prst na zprávě, nad kterou se vám zobrazí podobně jako v Messengeru série emotikonů, ze kterých si vyberete přejetím prstu na danou ikonu. 

Na výběr budete mít klasických šest emoji, a to konkrétně palec nahoru, srdce, obličej se slzami, obličej s otevřenými ústy, smutný obličej a sepnuté ruce. Po vybrání ikony se dotyčná ikona zobrazí přímo pod zprávou. Vývojářům na serveru WABetaInfo se bohužel nepodařilo prozatím zjistit, zda tato nabídka bude například v budoucnu rozšířena. Funkce se objeví v aplikace pro OS Android a iOS.

Diskuse ke článku WhatsApp představí reakce na zprávy ve stylu iMessage

Žádné komentáře.