CDR.cz - Vybráno z IT

WhatsApp spustil nová pravidla, uživatelé přecházejí ke konkurenčním službám

Minulou sobotu začala platit u nejpopulárnější chatovací aplikace na světě nová pravidla, podle kterých by část osobních údajů měla odcházet k mateřské společnosti Facebook za účelem personalizované reklamy. Tyto pravidla rozdělila uživatelskou základnu na dva tábory. Jedné skupině je to jedno a druhá se brání a utíká ke konkurenci.

Zdroj

Doba, do které měli uživatelé souhlasit s novými podmínkami, uběhla právě minulou sobotu. Podle dostupných informací kvůli těmto podmínkám utekly miliony lidí ke konkurenčním aplikacím. U nás v Evropě jsme naštěstí chráněni evropskou legislativou, resp. GDPR, takže zde budou platit jiná pravidla než pro uživatele ve zbytku světa. 

Odborníci se domnívají, že většina uživatelů podmínky zkrátka slepě akceptovala. I když jsou nespokojeny miliony lidí, jedná se oproti dvou miliardám uživatelům stále o relativně malé procento. Konkurenční aplikace Signal, Telegram nebo iMessage však zaznamenaly rekordní růst své členské základny a musely dokonce dokupovat další servery.

Zdroj

Podle bezpečnostních expertů však bylo jasné, že tento krok jednou přijde. WhatsApp byl vždy zaměřen na extrémní bezpečnost, avšak patří největšímu sběrači soukromých údajů na světě, a jako takový musí zkrátka poslechnout svou mateřskou společnost.

Facebook také chce zavést WhatsApp i do obchodní sféry, kdy každý uživatel bude mít možnost započít konverzaci s nějakým obchodníkem. V ten moment WhatsApp umožní uložit celou konverzaci nešifrovanou mimo své zabezpečené úložiště. I tak je WhatsApp stále bezpečnější než jiné chatovací aplikace, jako je třeba Messanger od Facebooku.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku WhatsApp spustil nová pravidla, uživatelé přecházejí ke konkurenčním službám

Žádné komentáře.