CDR.cz - Vybráno z IT

WhatsApp už vás nebude nutit souhlasit s novými zásadami ochrany osobních údajů

Po dlouhé kritice nových zásad ochrany osobních údajů WhatsApp přišel se „zlatou střední cestou“, která by mohla uklidnit nespokojené uživatele.

WhatsApp narazil na masivní opozici vůči svým novým zásadám ochrany osobních údajů, jejichž cílem je umožnit Facebooku využívat uživatelská data pro zefektivnění firemního marketingu. Při prezentaci svých zásad uživatelům sdělil: „Přestože ne každý obchoduje s podniky na WhatsAppu, domníváme se, že se to v budoucnu změní a je proto důležité, aby si lidé byli těchto služeb vědomi.“

 zdroj

Jak již většina z nás ví, WhatsApp původně plánoval uživatele přinutit, aby souhlasili s aktualizovanými zásadami, jinak by nemohli jejich aplikaci používat. WABetaInfo však nyní uvádí, že společnost přišla s kompromisem, který by měl být pro všechny zúčastněné strany přijatelnější.
 
Společnost údajně brzy oznámí, že uživatelé budou muset přijmout nové zásady pouze tehdy, pokud se rozhodnou prostřednictvím WhatsApp komunikovat s podniky. To znamená, že pakliže chcete aplikaci využívat výhradně pro osobní účely a pouze pro chatování a volání s rodinou a blízkými, s novými podmínkami souhlasit nemusíte. 

Diskuse ke článku WhatsApp už vás nebude nutit souhlasit s novými zásadami ochrany osobních údajů

Úterý, 7 Září 2021 - 09:52 | WIFT | WhatsApp nebude nikoho nutit souhlasit s novými...

Zobrazit diskusi