CDR.cz - Vybráno z IT

WhatsApp zavede dvojitou kontrolu pro registraci nových zařízení k jednomu účtu

Vývojáři WhatsApp připravují podle serveru WABetaInfo dvojitou ochranu pro případ, že byste chtěli jeden účet registrovat na více zařízeních. Na každém novém zařízení bude vyžadován ověřovací kód, který bude zaslán na hlavní zařízení.

zdroj

Tím, že je chatovací aplikace WhatsApp jednou z nejpopulárnějších aplikací svého druhu vůbec, na sebe také logicky přitahuje pozornost hackerů a hackerských skupin, kteří se chtějí zmocnit jednotlivých uživatelských účtů. Přes napadené účty pak šíří různé viry a problém je v tom, že WhatsApp používá šifrovanou komunikaci, což ztěžuje orgánům činných v trestním řízení vystopovat pachatele.

Vývojáři společnosti Meta již delší dobu právě z tohoto důvodu pracují na hlubším zabezpečení osobních údajů i jednotlivých uživatelských účtů. Nyní to podle informací ze serveru WABetaInfo vypadá, že by se toto zabezpečení mělo objevit snad ještě v letošním roce. Pro hackery tak bude o mnoho těžší získat přístup k vašim údajům.

zdroj

V praxi to bude velice jednoduché, protože kdykoliv se někdo pokusí přihlásit či registrovat vaše telefonní číslo z jiného mobilního zařízení, vyžádá si WhatsApp druhý kód z hlavního zařízení, aby se ujistil, že nově registrované zařízení patří majiteli účtu. Pokud ověřovací kód nezadáte, nebude samozřejmě umožněn přístup do uživatelského účtu, i když znáte heslo.

Toto bezpečnostní opatření má jistě své opodstatnění zvláště tehdy, když WhatsApp zavádí podporu pro více zařízení. Jedno telefonní číslo tak může být registrováno na více mobilních telefonech s úplně jinými čísly. Doposud je však nová funkce ve vývoji, takže můžeme jen těžko odhadnout, kdy se objeví jako součást další aktualizace.

Diskuse ke článku WhatsApp zavede dvojitou kontrolu pro registraci nových zařízení k jednomu účtu

Pondělí, 6 Červen 2022 - 09:09 | Peca | Náhodou prosím nevíte jestli už je nějak funkční...

Zobrazit diskusi