CDR.cz - Vybráno z IT

WhatsApp zruší časové omezení pro odebírání zpráv i ze zařízení příjemce

Uživatelé WhatsAppu již dlouhou dobu volali po zrušení časového omezení při mazání zpráv, jako tomu je u některých konkurenčních aplikací. Nyní se konečně dočkali a WhatsApp již testuje možnost smazat zprávu bez časového omezení.

Zdroj

Odebrání zpráv z chatu zavedl WhatsApp již v roce 2018, nejprve na ně byl uveden limit sedmi minut. Poté i vývojáři uznali, že je takový časový limit krátký, a navýšili limit na 4096 sekund, tedy 1h 8m 16s. Poté již byly zprávy nenavrátně uloženy i na protějším zařízení. Tato funkce byla od počátku hojně využívána, protože se snad každému již stalo, že napsal zprávu špatnému příjemci nebo si všiml chyby a chtěl zprávu odeslat znovu a správně. 

Zdroj

Podle poslední zpráv ze serveru WABetaInfo by však mělo toto časové omezení zmizet úplně. Unikl dokonce i snímek, na kterém je jasně patrné, že po kliknutí na tlačítko „Odstranit pro všechny“ se zobrazí dialogové okno s možností odstranění zprávy pouze pro sebe nebo pro všechny zúčastněné.

I když tato funkce jistě potěší většinu uživatelů, nedá se říci, že se jedná o novinku. Tato funkce je totiž v konkurenčních aplikacích Telegram a Instagram již běžnou praxí. Vývojáři ze serveru WABetaInfo navíc upozorňují, že se jedná stále jen o testovací verzi, která se může v průběhu vývoje ještě změnit.

Diskuse ke článku WhatsApp zruší časové omezení pro odebírání zpráv i ze zařízení příjemce

Středa, 17 Listopad 2021 - 22:16 | to-toto | To je fakt strasna debilovina. To aby si clovek...
Středa, 17 Listopad 2021 - 01:47 | Dizz | Tohle teda nepovazduji za dobrou funkci. S...

Zobrazit diskusi