CDR.cz - Vybráno z IT

WindowsAndroid: Otevřete si Android 4.0 v novém okně jako nativní aplikaci pod Windows

Windows-8-Android
Nainstalujte si plnohodnotný Android jako aplikaci pro Windows, stáhněte oblíbené aplikace a využívejte je i na stolním PC. Jednoduchá myšlenka dostala další funkční podobu.

Mobilní operační systém Android se dá pod Windows emulovat nejrůznějšími způsoby. Problémem není dualboot, spuštění ve virtuálním prostředí apod. Vývojáři z týmu SocketeQ se pokusili poskytnout uživatelům další z možných řešení. Android přepracovali do podoby, kde využívá nativního prostředí Windows (konkrétně funguje pod Windows 7 a 8).

Mnozí nepochybně znají populární aplikaci pro MacOS a Windows s názvem BlueStacks. Díky ní na svém PC bez problému spustíte více než 750 000 dostupných aplikací pro Android. Její prostředí však NEzpřístupňuje Android jako takový, včetně nastavení, výchozích aplikací a dalších nezbytností.

bluestacks

WindowsAndroid sice nenese příliš chytlavý název, ale nabídne čistý Android se vším všudy. Běh je oproti ostatním emulátorům příjemně rychlý, přičemž vypadá a funguje stejně, jako by se jednalo o standardní Android zařízení. Známé prostředí se otevře jako nové okno, jež po krátkém nabootování nabídne standardní funkce a prostředí známe z prodávaných zařízení. Jako základ byla použita verze Androidu 4.0.3, jen je bohužel znát počáteční fáze vývoje, kdy poměrně často dochází k pádům aplikace.

windowsandroidwindowsandroid_cdr

Pro ovládání lze použít myši a klávesnice, případně, pokud vlastníte dotykový panel, není problém naplno těžit z výhod dotykového ovládání. Podpora různých rozlišení obrazovky není problémem. Pokud však např. změnšíte okno pod velikost 1280 × 800, dojde k přepnutí z rozložení ve stylu tabletu na smartphone. Instalace aplikací prostřednictvím marketu je v tuto chvíli nefunkční, ale ani to nebrání možnosti doinstalovat další aplikace. Po nahrání .apk souborů do složky "windowsandroid_root\data\app" a následném restartu WindowsAndroid budou aplikace fungovat.

Oficiální stránky v tuto chvíli bohužel nefungují a tím pádem se oficiální cestou k instalačnímu souboru nedostanete. Zkusit to můžete pomocí vyhledávače, nebo na přímém odkazu na datové úložiště, např. zde. K úspěšnému spuštění došlo v našem případě pouze na jednom ze tří počítačů, ale běh byl příjemně rychlý. Pádům se však v tuto chvíli vyhnout nelze.

Zdroje: 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku WindowsAndroid: Otevřete si Android 4.0 v novém okně jako nativní aplikaci pod Windows

Pondělí, 11 Únor 2013 - 14:07 | AndyF1 | Funguje to zatim docela na prd. Zostavam pri...
Čtvrtek, 31 Leden 2013 - 14:59 | msoky | nieje toto ich domovska stranka? http://www....
Úterý, 29 Leden 2013 - 23:46 | mojda | Pěkné, ke spuštění aplikací možná zajímavé (když...
Úterý, 29 Leden 2013 - 16:54 | Jiří Molnár | U mě na W8 (x64) to také trochu při prvním...
Úterý, 29 Leden 2013 - 16:22 | Misko Uško | no ja som to skusal a az mi z toho rachol cely...
Úterý, 29 Leden 2013 - 11:54 | Michal Dobrodenka | Sucastou Android SDK su uz dnes aj x86 emulatory...
Úterý, 29 Leden 2013 - 11:17 | JML | Android Emulator je samozřejmně součástí přímo...

Zobrazit diskusi