CDR.cz - Vybráno z IT

Zakladatel kryptoměny TRX kupuje BitTorrent

Justin Sun, úspěšný podnikatel a zakladatel kryptoměny s názvem TRON, zakoupil v nedávné době známou společnost BitTorrent.

Společnost BitTorrent Inc. byla prodána podnikateli jménem Justin Sun, vývojáři platformy TRON a zakladatelem kryptoměnu TRX, kryptoměny jejíž celková tržní hodnota je v současné době přes 60 miliard korun. Vedení společnosti BitTorrent o tomto obchodu informovalo svůj personál. 

Sun údajně zahájil jednání s BitTorrentem již v září loňského roku. V lednu pak podepsal Dohodu o společném záměru, v tomto případě odkoupení společnost. Proces byl však pozastaven, protože BitTorrent začal jednat i s dalšími uchazeči, což bylo v přímém rozporu se smlouvou.

Bittorrent

Sun nakonec zaregistroval firmu nazvanou Rainberry Acquisition Inc.; BitTorrent zase přejmenoval název své obchodní části na Rainberry Inc. Minulý týden společnost Rainberry Acquisition Inc. a Rainberry Inc. podaly shodně návrh na změnu stavu a sjednocení u kalifornského státního sekretářství.

Včera se dále dostala na povrch zpráva, že by Sun měl zaplatit za koupi BitTorrentu přes 3.1 miliardy korun. Na takto vysoké ceně se jistě podílel i fakt, že BitTorrent eviduje okolo 170 milionů uživatelů. Důvodem ke koupi může podle některých akcionářů být i "legitimizace" TRONU, který má v současné době nejistou pověst.

Služba pro sdílení souborů BitTorrent, která v loňském roce ukončila svůj živý stream, byla vyvinutá Bramem Cohenem. Ten údajně opustil společnost kvůli své nové pozici generálního ředitele společnosti Chia se sídlem v San Francisku zaměřené na zdokonalování infrastruktury kryptoměn. V současné době pracuje BitTorrent na nové aplikaci pro iOS, která umožní přehrávání videí. Tato aplikace by se měla v nejbližší době objevit v AppStore. V odborných kruzích se spekuluje i o jisté změně obchodního modelu celé společnosti. 

Diskuse ke článku Zakladatel kryptoměny TRX kupuje BitTorrent

Žádné komentáře.