CDR.cz - Vybráno z IT

Ovládání tlakem na displej jako trend: Vedle Huawei a Apple už i ZTE s Axon Mini

nepřehlédněte
Zte Axon Mini 03
Axon Mini bude podle všeho nejlevnějším dostupným telefonem z technologií Force Touch na trhu. Ovládání tlakem, zdá se, bude novým trendem mezi výrobci mobilního hardwaru. Jakou výbavu model Axon Mini nabídne?

Přestože čínský výrobce přišel se svým 5,5" modelem Axon na trh v červenci tohoto roku, na informace o verzi Mini jsme si museli chvíli počkat. Nyní ZTE doplnilo zbytek specifikace a my tak víme, že se můžeme těšit na výkonné zařízení za skvělou cenu. A co víc, zamíří i na evropský trh!

Zábavné je, že má novinka, což je 5,2" telefon, ve svém označení slovíčko "Mini". Chápeme sice, že je to odkaz na fakt, že má ještě většího bratříčka, ale i tak má svými rozměry k miniaturním opravdu daleko.

Zte Axon Mini 02

5,2" displej s Full HD rozlišením bude jedním z hlavních taháků. Ukrývá totiž vrstvu s technologií Force Touch, která umožňuje ovládání tlakem. Telefon zkrátka pozná, jak moc na jeho displej tlačíte a může tak využít tuto informaci k přesnějšímu a intuitivnějšímu ovládání. ZTE je tak vedle Huwaei a Apple dalším, kdo nabízí tuto vychytávku ve svém portfoliu.

Force Touch

ZTE Axon Mini dále uvnitř skrývá osmijádrový čip Qualcomm Snapdragon 616, 3 GB RAM a 32GB úložiště rozšiřitelné pomocí microSD karet. Zadní kamera se pochlubí rozlišením 13Mpx (ZTE se chlubí ostřením do 1/10 s), dále nechybí 8Mpx přední kamera či senzor otisků prstů. O výdrž se postará baterie s kapacitou 2 800 mAh.

Celohliníkové tělo s prvky titanu navozuje dojem luxusu a zákazníci budou mít na výběr mezi zlatou, stříbrnou a růžově zlatou (rose gold) variantou, což je další z trendů, který nyní můžeme spatřit. Od uvedení iPhone 6s chce mít rose gold variantu každý.

Zte Axon Mini 01

Cena by se měla pohybovat kolem 379 dolarů a výše dle varianty (cca 9 500 Kč). Telefon bude vedle Číny dostupný i v Evropě a vyhnout by se neměl ani našemu trhu. Dostupnost je zatím plánována na "následující měsíce". 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Ovládání tlakem na displej jako trend: Vedle Huawei a Apple už i ZTE s Axon Mini

Úterý, 13 Říjen 2015 - 14:57 | Jakub Rydlo | Když přidají výdrž minimálně stejnou jako má...
Pondělí, 12 Říjen 2015 - 20:09 | Duck Daffy | Dual SIM, LTE a USB-C a beru. :)

Zobrazit diskusi