CDR.cz - Vybráno z IT

Alternativa k nahrávání videí z webu SmartLook? Zeerat.com nabízí mnohem více

Test Mac
Co dělají návštěvníci na webu? Jak se tam pohybují, na co koukají a proč nedělají to, k čemu vaše stránky slouží? Vyzkoušeli jsme komplexní nástroj od českého startupu Zeerat.com, který vám to pomůže zjistit.

Možná jste narazili na nástroj SmartLook, který nabízí nahrávání videí z návštěv uživatelů zdarma. Po umístění kódu na váš web nabídne nahrávky z návštěv, které si můžete přehrát. Problémem je, že tímto způsobem získáte nepřeberné množství nahrávek, k jejichž analýze už musíte přistoupit ručně. To znamená dlouhé chvíle sledování videa, kde hledáte „něco zajímavého“ a výsledek není jistý.

Jaké řešení tedy raději zvolit? Analytický nástroj Zeerat.com zvládá pokročilé nahrávání videa z návštěv a vedle toho také generuje heatmapy nebo poskytuje zpětnou vazbu od návštěvníků stránek.

Zeerat.com – analytika, která vám pomůže vidět i naslouchat

Po rychlé registraci na adrese www.zeerat.com získá uživatel měřící kód, který po vzoru Google Analytics snadno vloží na své stránky. Od té chvíle bude nahrávána aktivita uživatelů na jeho webu, kterou si může následně prohlédnout v online administraci.

Zeerat Nove

Jednou z hlavních funkcí jsou právě zmíněné heatmapy, neboli mapy aktivity uživatele. Mapa ukazuje, kam na stránce uživatelé nejčastěji klikají, jak daleko scrollují a jaký obsah je doopravdy zajímá. Nemusíte tak spoléhat pouze na číselná data z Analytics a podobných nástrojů, ale ihned máte k dispozici přesnou vizualizaci.

Jako videokamera pro webové stránky

Nejdůležitějším nástrojem jsou zmíněné nahrávky. Videa, kde lze vidět, co uživatel na webu dělal, na co klikal a proč třeba odešel. Oproti konkurenčním nástrojům nabízí Zeerat pokročilé funkce filtrování a zobrazován zajímavých videí. Odpadá tak nutnost koukat na všechna videa a doufat, že člověk narazí na něco zajímavého.

Zeerat Nove 1

Videa lze totiž filtrovat i podle akcí, které se při návštěvě uživatele na stránce udály. Jednat se může např. o javascriptovou chybu, dokončený nákup nebo o situaci, kdy uživatel naštvaně klikal na jedno místo. Zeerat navíc dokáže přiřadit návštěvu ke konkrétnímu uživateli podle mailové adresy. Pokud do pole na stránce napíše svůj e-mail, nebo se přihlásí, můžete si jako majitel prohlížet návštěvy jednoho člověka sdružené pod sebe. V praxi to ocení především majitelé e-shopů, nebo stránek, kde je online podpora. Ta si může videa konkrétního uživatele přehrát a zjistit tak vše potřebné, aby mu mohla pomoci.

Zpětná vazba pomáhá naslouchat návštěvníkům

Užitečné je doplnění komplexní analytiky funkcí zpětné vazby. Feedback umožňuje snadno zjistit, co se návštěvníkovi na stránkách líbilo či ne. Aby navíc dával smysl, zobrazuje se uživateli dotazník až před odchodem ze stránek, který je automaticky rozpoznán podle pohybu myší. Tím se zvyšuje procento uživatelů, kteří dotazník skutečně vyplní.

Chcete získat prémiovou verzi nástroje na čas zdarma? Zašlete na mail hello@zeerat.com mail, do kterého umístěte kód CDR2016.

Zeerat

Bezplatnou registraci lze provést na Zeerat.com, přičemž služba nabízí základní verzi s omezeným počtem nahrávek. K dispozici jsou i prémiové varianty, rozlišené podle návštěvnosti cílového webu.