CDR.cz - Vybráno z IT

Android L developer preview uvolněn i pro Nexus 7 (2012) a další Nexus zařízení

Android L Preview Nexus 7 2
Nabídka kompatibilních zařízení připravovaného Android L se pomalu rozšiřuje řadou Nexus i na starší modely. Máte-li tak zájem prozkoumat zákoutí nejnovějšího Androidu a nevlastníte zrovna nejnovější Nexus, jistě vás tato zpráva potěší.

Pohledem do zdrojového kódu Android L postřehneme, že Google nově přidal kód pro všechny nedávné Nexus zařízení, jako je Nexus 7 (2012), Nexus 10 či Nexus 4. Nově přidaná zařízení tak rozšiřují startovní demonstrační zařízení – Nexus 7 (2013) a Nexus 5.

Je to dobré znamení i především proto, že lze s největší pravděpodobností potvrdit, že zařízení s Android 4.4 Kitkat by mohly hromadně dostat letos na podzim oficiálně finální verzi Android L.

Pro úplnost je nutné podoktnout, že aktuální verze Android L je stále ve fázi developer preview, může tedy obsahovat řadu chyb, které se budou na základě reportace postupně opravovat do vydání oficiální verze. Nejstabilnější a nejnovější oficiální verzí je tak i nadále 4.4 Kitkat.

Android L Notifications

Android L představuje ve své androidí historii opět nový designový jazyk s názvem Material. Přináší vylepšené notifikace s podporou pro oznámení na uzamčené obrazovce, optimalizuje životnost baterie a správu aplikací a další změny, na které se jistě podíváme společně později před oficiálním vydání ve velkém souhrnu.

Tagy: 
Zdroje: 

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Android L developer preview uvolněn i pro Nexus 7 (2012) a další Nexus zařízení

Čtvrtek, 3 Červenec 2014 - 13:56 | Itchy | Ze Vas to furt bavi? Ve svem veku uz byste mel...
Středa, 2 Červenec 2014 - 23:43 | BTJ | I ice cream sandwich J jelly bean K kitkat L last...

Zobrazit diskusi