CDR.cz - Vybráno z IT

Android představuje Theft Detection Lock: Pokročilou ochranu proti krádeži

Zdroj: Shuttestock

V oblasti mobilní bezpečnosti přichází Android s průlomovou funkcí Theft Detection Lock, která má potenciál změnit způsob, jakým chráníte svůj telefon před krádeží. Tento nový bezpečnostní prvek využívá umělou inteligenci k detekci podezřelého chování a automaticky uzamyká zařízení, aby vaše osobní data zůstala v bezpečí.

Jak Theft Detection Lock funguje?

Theft Detection Lock je pokročilá bezpečnostní funkce založená na algoritmech umělé inteligence (AI). Tato technologie je navržena tak, aby automaticky rozpoznala podezřelé chování, které by mohlo naznačovat, že váš telefon byl ukraden. Podle společnosti Google se AI zaměřuje na identifikaci specifických pohybových vzorců, které jsou běžně spojovány s krádeží, jako je například rychlé trhnutí telefonu následované rychlým úprkem ze scény.

Jakmile systém rozpozná takové podezřelé chování, okamžitě uzamkne zařízení, čímž zabrání potenciálnímu zloději v přístupu k vašim osobním datům a aplikacím. Pokud systém omylem identifikuje pohyb jako pokus o krádež, stačí telefon znovu odemknout a pokračovat v jeho používání, jako by se nic nestalo.

Zdroj: Shutterstock

Kdy se dočkáte této funkce na svém zařízení?

Google potvrdil, že tato funkce bude dostupná pro všechna zařízení se systémem Android 10 nebo novějším. To zahrnuje většinu moderních smartphonů. Přestože zařízení Google Pixel obvykle získávají aktualizace jako první, ostatní značky, které používají Android, jako Samsung, Xiaomi, nebo OnePlus, budou následovat. Může však trvat trochu déle, než se tato funkce dostane na všechny modely a do všech regionů.

Další bezpečnostní opatření v rámci Androidu

Theft Detection Lock není jedinou novinkou, kterou Android zavádí v oblasti bezpečnosti. Tato funkce je součástí širšího balíku ochranných opatření, která mají zajistit vyšší úroveň zabezpečení pro uživatele. Například, váš telefon se automaticky uzamkne, pokud dojde k opakovaným neúspěšným pokusům o odemčení zařízení, nebo pokud zůstane telefon delší dobu offline. Tato opatření minimalizují riziko zneužití vašeho telefonu v případě, že padne do nesprávných rukou.

Jak se chránit dál?

I když je Theft Detection Lock silným nástrojem v boji proti krádežím, existují další kroky, které můžete podniknout pro zvýšení bezpečnosti svého zařízení. Jedním z nich je aktivace vestavěné funkce sledování polohy vašeho telefonu. Tato funkce vám umožní lokalizovat, zamknout nebo dokonce vzdáleně vymazat data z telefonu, pokud by byl ztracen nebo ukraden. Tímto způsobem si můžete být jisti, že i v případě ztráty fyzického zařízení zůstávají vaše data chráněna.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Android představuje Theft Detection Lock: Pokročilou ochranu proti krádeži

Pátek, 23 Srpen 2024 - 06:06 | x3m | To ludia bezne chodia po vonku s odomknutym...

Zobrazit diskusi