CDR.cz - Vybráno z IT

Bezpečnostní chyba WhatsAppu může vést k odtajnění dat uživatelů

Společnost Facebook přiznala, že v poslední době čelila její dceřiná společnost WhatsApp bezpečnostní chybě, která by však měla již v současné době být odstraněna.

Po nedávném odhalení chyby v Google Photos přichází s další chybou i WhatsApp, u kterého se teď také zjistil únik soukromých dat. Nově objevená chyba může vést v konečném důsledku až k odtajnění soukromých a citlivých dat, ale naštěstí se týká pouze desktopové verze. Varování před touto chybou se vztahuje jak na uživatele operačního systému Windows, tak na uživatele operačního systému MacOS.

Příklad zprávy vyžadující kliknutí na link

K této chybě se přiznala mateřská společnost Facebook, když vydala informaci o opravě chyby, která ohrožovala primárně data uživatelů, jež si aplikaci WhatsApp spárovali s aplikací pro iOS. Podle Facebooku by se mělo jednat o počítačovou verzi WhatsApp ve verzi 0.3.9309 a nižší, v případě iOS se to pak týká verze 2.20.10 a nižší.

Pokud však používáte novější verze těchto aplikací, můžete být bez obav, protože byste měli být, alespoň před touto chybou, chráněni. Sami vývojáři pak doporučují klasická pravidla, konkrétně – neklikejte na odkazy hlavně od lidí, kteří nic takového běžně neposílají. 

Zdroje: 

Diskuse ke článku Bezpečnostní chyba WhatsAppu může vést k odtajnění dat uživatelů

Čtvrtek, 6 Únor 2020 - 20:53 | Terepin | Ľudia s rozumom používajú Telegram alebo Signal....
Čtvrtek, 6 Únor 2020 - 14:35 | Kert | No jo babi, to je jako tříska z Rudého práva v...
Čtvrtek, 6 Únor 2020 - 09:50 | DRK | Jak říká jedna babička, dobře jim tak nemají tam...

Zobrazit diskusi