CDR.cz - Vybráno z IT

Blackmagic vyvíjí kameru pro Apple Vision Pro: Přelom v pohlcujících videích

Zdroj: Shuttestock

Společnost Blackmagic Design ve spolupráci s Apple představila novou kameru Blackmagic URSA Cine Immersive, navrženou speciálně pro zachycení pohlcujících videí pro náhlavní soupravu Apple Vision Pro. Kamera, která bude schopna snímat v rozlišení 8 160 x 7 200 pixelů na oko a s dynamickým rozsahem 16 stupňů, slibuje přinést revoluci v tvorbě stereoskopického 3D obsahu.

Společnost plánuje vydat tuto kameru ještě letos, ale zatím neoznámila cenu. Pro srovnání, Blackmagic v minulosti uvedla kameru schopnou natáčet v rozlišení 12K za 9 995 dolarů, což je výrazně nižší cena oproti jiným srovnatelným modelům. Minulý rok představila svůj první full-frame model, který natáčí v rozlišení 6K za 2 595 dolarů.

Zdroj: Shutterstock

Blackmagic také aktualizuje svou aplikaci pro úpravu videí DaVinci Resolve, aby lépe podporovala tvorbu obsahu pro Vision Pro. Aktualizace zahrnuje nový „pohlcující prohlížeč videa“, který umožňuje editorům posouvat, naklánět a rolovat klipy na 2D monitorech nebo přímo na Apple Vision Pro, čímž zvyšuje úroveň editačního zážitku. Aplikace také nabídne funkce pro odstranění přechodů vytvořených Vision Pro a předvolby pro vytváření balíčků, které mohou být přímo přehrávány na náhlavních soupravách Vision Pro.

Apple na WWDC rovněž představil nový objektiv, na kterém pracuje Canon pro svou kameru R7. Tento speciální prostorový objektiv 7,8 mm f/4 je navržen také pro zachycení obsahu pro Apple Vision Pro. Canon uvedl, že zatím žádná z jeho současných kamer není dostatečně rychlá pro nabídku videa, které by odpovídalo standardům náhlavní soupravy Apple. I přesto, že detaily zůstávají omezené, očekává se, že více informací bude sdíleno blíže k datu vydání objektivu.

Diskuse ke článku Blackmagic vyvíjí kameru pro Apple Vision Pro: Přelom v pohlcujících videích

Žádné komentáře.