CDR.cz - Vybráno z IT

Breathometer - alkohol tester pro mobilní telefony

breathometer
Znáte to. Šli jste si posedět s přáteli, dali jste si pár skleniček, ale nevíte, kolik promile alkoholu máte v krvi. S kapesním analyzátorem dechu budete mít hned jasno.

Tým vedený Charlesem Michaelem Yimem nabízí vůbec první alkohol tester s pojmenováním Breathometer, který můžete připojit k vašemu chytrému telefonu. Autor svůj projekt zaregistroval na stránkách Indiegogo.com, aby získal dostatek financí pro jeho realizaci. Cílová hranice dvaceti pěti tisíc dolarů byla překonána, a proto se zařízení začne letos v červenci prodávat ve velkém. Základní orientační cena je 100 dolarů, přičemž čím později chcete tester dodat, tím nižší bude konečná cena. Výjimkou jsou další balíčky, které mimo jiné obsahují lístky na večírek k zahájení prodeje se skupinou LMFAO.

breathometer-device-and-app

Breathometer je elegantním a jednoduchým řešením, jak si hlídat hladinu alkoholu v krvi. Stačí si stáhnout a spustit aplikaci, připojit Breathometer k vašemu iPhonu nebo k mobilnímu telefonu se systémem Android přes klasický audio konektor a fouknout do otvoru na krabičce. Aplikace ihned zobrazí zjištěnou hodnotu na displeji mobilu. Přesnost přístroje je srovnatelná s ostatními podobnými produkty na trhu. Gadget je kompatibilní s iPhonem nebo iPodem, který běží na iOS 5 nebo vyšším, a s chytrými telefony Android, jejichž verze OS je 2.3 nebo vyšší. K dostání bude v černé, bílé, modré a růžové barvě.

Mohlo by vás zajímat (psali jsme): Jak proměnit iPhone v 3D televizi nebo teploměr?

Projekt si klade za cíl udělat svět bezpečnějším místem pro život. Chce pomoci lidem, kteří požili alkoholické nápoje, s rozhodováním.

Pokud by vás zajímalo, jak z vašeho iPhonu udělat mini 3D kino nebo jak mít ve svém smartphonu teploměr, přečtěte si náš předchozí článek.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Breathometer - alkohol tester pro mobilní telefony

Středa, 20 Březen 2013 - 21:38 | urban | obavam se ze prave pri tech nizkych hladinach...
Úterý, 19 Březen 2013 - 09:21 | ondra1 | Pochybuju že to bude fungovat spolehlivě....
Úterý, 19 Březen 2013 - 08:20 | AndyF1 | Konecne niekto pocuva volanie trhu. Toto som...
Pondělí, 18 Březen 2013 - 12:47 | BTJ | Ja mam daleko lepsi a spolehlivejsi zarizeni...

Zobrazit diskusi