CDR.cz - Vybráno z IT

Disney+ zakročuje proti sdílení hesel

Zdroj: Shuttestock

V září se Disney+ připravuje na výrazné zpřísnění své politiky proti sdílení hesel. Tato změna se dotkne mnoha uživatelů, kteří dosud využívali jeden účet napříč více domácnostmi.

Proč Disney zakročuje?

Podle generálního ředitele společnosti Disney Boba Igera je cílem těchto opatření dosáhnout vyšší návratnosti a vytvořit úspěšnější podnikání v oblasti streamingu. Iger uvedl, že i přes již oznámená opatření nezaznamenala společnost žádnou významnou negativní reakci. To může naznačovat, že uživatelé jsou připraveni na změny nebo že Disney zvládá komunikovat tyto změny efektivně.

Zdroj: Shutterstock

Kolik bude sdílení stát?

Jednou z otázek, které zatím zůstávají nezodpovězené, je, kolik bude Disney účtovat americkým zákazníkům za sdílení jejich účtu s někým mimo hlavní domácnost. Netflix, jako jeden z hlavních konkurentů, účtuje 8 dolarů měsíčně za každou další domácnost, což se ukázalo jako úspěšná strategie. Pokud Disney zvolí podobný přístup, může to znamenat další výdaje pro uživatele, kteří sdílejí své účty.

Zvýšení cen za streamování

Je také důležité zmínit, že zásah proti sdílení hesel přichází těsně před plánovaným zvýšením cen za streamování. V říjnu se většina plánů Disney+, Hulu a ESPN+ zvýší o 1 až 2 dolary měsíčně. Například balíček Disney+ a Hulu podporovaný reklamou zdraží z 10 na 11 dolarů měsíčně. Toto zvýšení cen je dalším krokem, jak zvýšit příjmy ze streamovacích služeb.

Kromě těchto opatření Disney také pracuje na posílení své programové nabídky a zlepšení uživatelského zážitku. Společnost plánuje zavést „nepřetržité seznamy skladeb“, což jsou efektivně kabelové kanály, které budou streamovat nepřetržitě. První várka těchto kanálů bude zahrnovat ABC News Live a různé televizní pořady a krátké filmy pro předškoláky. Toto opatření má za cíl udržet diváky angažované a platící za službu každý měsíc nebo rok.

Disney také oznámil, že jeho streamovací podnikání je nyní ziskové. Disney+ dosáhl ziskovosti poprvé v období od ledna do března, zatímco celá divize přímého spotřebitele (DTC) vykázala v minulém čtvrtletí zisk 47 milionů dolarů. To je výrazný obrat oproti ztrátě 512 milionů dolarů, kterou Disney+, Hulu a ESPN+ společně zaznamenaly o rok dříve. Tento úspěch přichází o čtvrtletí dříve, než se původně očekávalo, což je pro společnost velmi pozitivní zpráva.

Budoucí plány

Společnost Disney má také ambiciózní plány do budoucna. Plánuje plné zavedení samostatné streamovací služby ESPN v příštím roce. Tato služba, známá jako Venu, je společným podnikem ESPN, Fox a Warner Bros. Discovery a má být spuštěna na podzim tohoto roku. Nicméně, tato služba čelí protimonopolním výzvám ze strany konkurentů a zákonodárců, což může zpomalit její uvedení na trh.

Pro uživatele Disney+ budou nadcházející měsíce klíčové. Pokud sdílíte svůj účet s někým mimo hlavní domácnost, je dobré začít přemýšlet o alternativách. Můžete se rozhodnout pro samostatné předplatné pro každou domácnost nebo hledat jiné možnosti, jak snížit náklady.

Dále, pokud se obáváte, že zvýšení cen ovlivní váš rozpočet, zvažte, které služby jsou pro vás nezbytné a které můžete případně zrušit. Rovněž stojí za to sledovat novinky a změny v nabídce obsahu, protože Disney+ plánuje zavést nové funkce a kanály, které mohou zlepšit váš uživatelský zážitek.

Zásah Disney+ proti sdílení hesel je součástí širší strategie společnosti zaměřené na zlepšení finanční výkonnosti a uživatelského zážitku. Ačkoli to může přinést určité nepříjemnosti pro uživatele, tyto změny jsou nezbytné pro udržení dlouhodobé udržitelnosti a konkurenceschopnosti streamovací služby. Pokud se na tyto změny připravíte a zvážíte své možnosti, můžete i nadále užívat výhody, které Disney+ nabízí.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Disney+ zakročuje proti sdílení hesel

Pátek, 9 Srpen 2024 - 08:19 | RedMaX | No, uvidíme, jestli zakročí nějak fikaně nebo...

Zobrazit diskusi