CDR.cz - Vybráno z IT

Elon Musk chystá nový elektromobil Tesla za půl milionu

Elon Musk představil na oficiálním Battery Day svůj plán začít vyrábět nový model, který by byl cenově dostupnější a zároveň plně autonomní. Rovněž se podělil o své osobní přání, aby výroba Tesly stoupla na 20 milionů vozů ročně.

Zdroj

Elon Musk, zakladatel a CEO společnosti Tesla, v rámci své úterní akce zvané Battery Day představil svou vizi budoucnosti své automobilky. Chce začít produkovat nejdostupnější model, který bude určen do městského provozu a který zároveň bude vybaven novým typem baterie. Jeho cena by měla v přepočtu vyjít na cca 575 tisíc korun.

V současné době se jako nejlevnější Tesla považuje Model 3, který vyjde v nejlevnější variantě na 805 tisíc korun. Nemáme skutečně cenově dostupný vůz, a to je něco, co chceme v budoucnosti změnit,sdělil Elon Musk. Důvodem, proč Musk mluvil o novém model v rámci Battery Day, je jeho přesvědčení, že právě nové technologie baterií jsou klíčem ke zlevnění elektromobilů.

Druhou skutečností je, že Elon si přeje ještě více snížit cenu za běžnou kilowatthodinu týkající se dojezdu elektromobilů, která jen za posledních deset let klesla z 25 tisíc korun na 3 500 korun. Tesla prozatím neposkytla více informací o chystaném modelu, měl však disponovat dojezdem zhruba 320 km a autonomním řízením. 

Na Battery Day ještě Elon Musk představil svůj osobní sen, aby Tesla vyráběla 20 milionů vozidel za rok, což je jen pro představu dvakrát více než má největší světová automobilka Volkswagen. Akciový trh na tuto prezentaci zareagoval po svém a tržní hodnoty společnosti klesla o několik procent. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Elon Musk chystá nový elektromobil Tesla za půl milionu

Středa, 30 Září 2020 - 10:18 | sumix | To všechno je fakt, ale i tak mě překvapuje, že...
Úterý, 29 Září 2020 - 13:19 | TyNyT | to se přece nevylučuje, ne? :-) Elonek slibuje...
Úterý, 29 Září 2020 - 09:41 | xvasek | Akcie Tesly klesly hlavně protože jsou...
Úterý, 29 Září 2020 - 08:19 | TyNyT | Nikdo vám nedá tolik, co vám naslibuje Elonek...

Zobrazit diskusi