CDR.cz - Vybráno z IT

Empress prolomila Denuvo u hry, která propadla v hodnocení mezi recenzenty

Denuvo
Crackerka Empress (Císařovna) tentokrát prolomila protipirátskou ochranu Denuvo u hry, která upadla v nelibost mezi odbornými recenzenty. Na druhou stranu hodnocení z Metacritic mezi obyčejnými hráči ukazuje naprosto jiné hodnocení.

Tou výše zmiňovanou, nyní už cracknutou hrou je titul Left Alive od herních vývojářů ze studia Ilinx a vydavatelství Square Enix. Hra vyšla na PC platformě a na herní konzoli PlayStation 4. Na PC platformě získala hra Left Alive protipirátskou ochranu Denuvo. Hra byla vydána na Steamu v březnu 2019 a cracknuta byla před pár dny. Titul neupirátitelná si tedy držela déle než dva roky.

Pokud se podíváme na hodnocení Left Alive na Metacritic, tak tam si PC verze hry mezi odbornými recenzenty vysloužila hodnocení 40. Na PlayStation 4 to pak bylo hodnocení 37. Např. portál IGN dal PC verzi hry Left Alive hodnocení 38. Na druhou stranu mezi obyčejnými hráči nakonec Left Alive získal poměrně vysoké metascore, na rozdíl od odborných recenzí. PC verze dosáhla mezi hráči na hodnocení 8,5 a verze z PlayStation 4 pak na 8,2. Toto uživatelské metascore u PC hráčů vychází z cca 1500 hodnocení a u PS4 z cca 1600 hodnocení.

Denuvo u Left Alive prolomila crackerka Empress, která je posledních několik měsíců jediným crackerem, kterému se daří prolamovat různé verze Denuva. Hra využívá starší ochranu Denuvo V5. Toto je už opravdu stará ochrana, pro srovnání AC Valhalla, kterou Empress nedávno prolomila měla protipirátskou ochranu Denuvo V 10.5 s kombinací VMProtect. No a nakonec se podívejme na důvod, proč si Empress vybrala na prolomení Denuva právě Left Alive:

I want you to understand one simple principle. When you develop something new that is better and works universally, you start to test it from the bottom of the ladder so you can clear it from any unwanted behaviours for when you are on the top of the ladder. Trash games like this one serves this exact building purpose. If you didn't know denuvo is HARD and requires you to consider 1000 things when you crack it. Have some sense in yours heads.

Takže Empress crackla tuto hru v rámci testování a zdokonalování svých crackerských schopností. Empress dále prozradila u jaké další hry hodlá Denuvo prolomit. Tou hrou má být Yakuza Like a Dragon. O této hře jsme v souvislosti s pirátstvím už psali v minulosti.

Zdroje: 

reddit

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Empress prolomila Denuvo u hry, která propadla v hodnocení mezi recenzenty

Středa, 26 Květen 2021 - 10:39 | CyberAngel | FYI A například na Steamu hodnotilo hru kladně...

Zobrazit diskusi