CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games nabízí dvě hry zdarma, které potěší hráče strategií a simulací

Digitální obchod s videohrami Epic Games Store tentokrát nabízí zdarma vysoce hodnocenou tahovou strategickou hru a dále survival simulátor horolezectví, který vás provede drsným výstupem na vrcholky hor.

Od 14.4. do 21.4. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hry Insurmountable a XCOM 2.

Unikla Vám tato akce? Podívejte se do naší kategorie HRY ZDARMA, kde vám přinášíme pravidelný přehled aktuálních nadílek

Hru Insurmountable vyvinuli němečtí herní vývojáři ze studia ByteRockers' Games. Hra vyšla v roce 2021 a jedná se o simulaci horolezectví s roguelike a survival prvky. Na začátku si zvolíte jednu ze tří postav, se kterou se pokusíte zdolat vrcholky hor. Na výběr je buď vědec, dobrodruh nebo žurnalista. Každá z nabízených postav má jiný důvod ke zdolání hor, jež tvoří pozadí příběhu a odlišné statistiky. Vašim úkolem je zdolat celkem tři hory vytvořené procedurálně generovaným prostředím. Musíte si pečlivě naplánovat svou trasu výstupu a dát si pozor na to, ať neumrznete nebo nezemřete vyčerpáním. Ke zdolání hor máte jen omezené zásoby a pokud zemřete, tak začínáte hru znovu od začátku. Na Epicu se tato hra běžně prodává za 349 korun a na metacritic získala od recenzentů souhrnné hodnocení 75.

Druhou hrou je XCOM 2 od amerických herních vývojářů ze studia Firaxis Games. Hra vyšla v roce 2016 a jedná se o pokračování hitu XCOM: Enemy Unknown z roku 2012. Jedná se o restart série slavné značky X-COM (respektive UFO). Série začala v roce 1994 hrou UFO: Enemy Unknown, následoval X-COM: Terror from the Deep a X-COM: Apocalypse, což byly tahové strategie. Pak následovaly tři odbočky (hry) X-COM: Interceptor, First Alien Invasion a Enforcer a nakonec nastala odmlka a restart celé série v roce 2012.

Děj se odehrává 20 let po prvním dílu, kdy mimozemšťané nad lidstvem vyhráli a následně zotročili lidskou civilizaci. Zavládl tak Nový světový řád, proti němuž se zformoval odboj a vy se stáváte hlavou odbojové organizace a jedinou nadějí lidstva v možnosti svrhnutí totalitní světovlády mimozemšťanů. Čeká vás partyzánský boj, vědecký výzkum, najímání a vylepšování žoldáků a k pokoření mnoho procedurálně generovaných map, ve kterých budete v tahových soubojích muset porazit řadu mimozemských nepřátel. XCOM 2 se běžně prodává na Epicu za 1350 korun a na metacritic získal od recenzentů souhrnné hodnocení 88, od hráčů pak uživatelské score 7,3.

Hru Insurmountable si můžete přidat na Epicu zdarma do své knihovny na tomto odkazu a hru XCOM 2 na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games nabízí dvě hry zdarma, které potěší hráče strategií a simulací

Žádné komentáře.