CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games rozdává dvě hry zdarma, které potěší hráče adventur a plošinovek

Digitální obchod s videohrami Epic Games Store nabízí i tento týden dvě hry zdarma. Svým výběrem potěší zejména hráče adventur a plošinovek.

Od 7.4. do 14.4. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hry Rogue Legacy a The Vanishing of Ethan Carter.

Unikla Vám tato akce? Podívejte se do naší kategorie HRY ZDARMA, kde vám přinášíme pravidelný přehled aktuálních nadílek

Hru Rogue Legacy vyvinuli kanadští herní vývojáři ze studia Cellar Door Games. Hra vyšla v roce 2014 a jedná se o akční plošinovku s roguelike RPG prvky. Vašim cílem je projít celý procedurálně generovaný dungeon a na jeho konci zachránit krále. Během hry mnohokrát umřete a vystřídáte celou plejádu hrdinů. Pokud váš hrdina padne, tak pokračujete v hraní za novou postavu, jeho potomka. Za peníze, které nastřádáte během průchodu hrou si pak můžete kupovat nové postavy a různé upgrady pro své hrdiny. Postupem času tak hrajete se stále silnějšími hrdiny a díky tomu máte možnost se probojovat dungeonem zase o krok dále. Mějte se ale na pozoru, protože vaše hrdiny sužují i vrozené negativní vlastnosti, které ovlivňují váš průchod hrou. Život vám bude znepříjemňovat řada monster a čtveřice bosů, které budete muset pokonat ve čtyřech rozdílných prostředích hry. Hru Rogue Legacy dohrajete přibližně za 17 hodin a na Epicu se prodává běžně za 310 korun.

Druhou hrou zdarma je The Vanishing of Ethan Carter od polských herních vývojářů ze studia The Astronauts. Hra vyšla v roce 2014 a lze ji charakterizovat jako mysteriózní adventuru. Děj začíná v roce 1973, kdy jistý detektiv Paul Prospero specializující se na řešení případů spadajících do paranormálních jevů dostává dopis od 12letého Ethana Cartera, který ho nakonec inspiruje vyrazit k cestě do městečka Red Creek Valley, ve kterém se Ethan nachází. Po příjezdu ovšem detektiv zjišťuje, že Ethan zmizel. Zanedlouho se detektiv Paul Prospero začíná setkávat se znepokojivými paranormálními jevy a důkazy nedávného násilí v Red Creek Valley. Vašim úkolem se tak stává odhalit temné tajemství rodiny Carterových. Hru můžete dohrát přibližně za 4 hodiny a na Epicu se běžně prodává za 420 korun.

Rogue Legacy získal na metacritic hodnocení (metascore) od odborných recenzentů 85 a od hráčů 7,9. The Vanishing of Ethan Carter od odborných recenzentů 82 a od hráčů 8.0.

Hru Rogue Legacy si můžete zdarma přidat do své knihovny na tomto odkazu a hru The Vanishing of Ethan Carter následně přidat zdarma na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games rozdává dvě hry zdarma, které potěší hráče adventur a plošinovek

Žádné komentáře.