CDR.cz - Vybráno z IT

Epic rozdává dvě hry zdarma, které potěší hráče stealth akcí a stříleček

Digitální obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma dvě hry, které potěší hráče stealth akcí a stříleček v kombinaci s realtimovou strategií.

Od 29.12. do 5.1. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hry Dishonored - Definitive Edition a Eximius: Seize the Frontline.

Unikla Vám tato akce? Podívejte se do naší kategorie HRY ZDARMA, kde vám přinášíme pravidelný přehled aktuálních nadílek

První hrou zdarma je výborná stealth akce Dishonored, která vyšla v roce 2012 a stojí za ní francouzští herní vývojáři ze studia Arkane Studios. Příběh hry nás zavede do městského ostrovního státu Dunwall. Hlavním hrdinou je osobní strážce Corvo Attano, tzv. Lord Protektor císařovny a její dcery. Na císařovnu zaútočí chladnokrevní vrazí a Corvo ji nedokáže ochránit a nebohá císařovna mu umírá v náručí. Únosci přitom unášejí císařovninu dceru – dědičku trůnu.

Osobní strážce Corvo je obviněn z útoku proti koruně a uvězněn do žaláře, kde čeká na rozsudek smrti. Corvo má ovšem nečekané spojence, kteří mu pomohou se z žaláře dostat ven na svobodu. A tak začíná pátrání, kdy Corvo musí odhalit rozsáhlé spiknutí proti koruně, očistit své jméno a nalézt právoplatnou dědičku trůnu.

Epic nabízí hru v tzv. definitivní edici, která obsahuje základní hru a dodatky Dunwall City Trials, The Knife of Dunwall, The Brigmore Witches a Void Walker’s Arsenal. Za zmínku stojí příběhová DLC The Knife of Dunwall a The Brigmore Witches, kde hrajete za legendárního zabijáka Dauda, který zabil císařovnu a nyní ho hryže svědomí a hledá vykoupení. Jeho příběh je zakončen ve střetu s nebezpečným sabatem čarodějnic. Dishonored - Definitive Edition se na Epicu běžně prodává za 420 korun a jeho dohrání vám zabere přibližně 23 hodin vašeho času. Hra získala na metacritic od odborných recenzentů metaskóre 91 a od hráčů souhrnné hodnocení 8,5.

Druhou hrou zdarma je takový hybrid mezi FPS a RTS žánrem. Jedná se o hru Eximius: Seize the Frontline, který vyšla v roce 2021 a stojí za ní malajští herní vývojáři ze studia AmmoboxStudios. Hra v sobě kombinuje střílečku, kde se můžete zúčastnit bojů z pohledu první osoby nebo v RTS režimu můžete spravovat vaši základnu a zdroje.

V FPS části vedete svůj tým coby velitel do boje a účastníte se přímo bojů na vlastní kůži z pohledu první osoby. V RTS části stavíte základnu, přivoláváte nové jednotky a spravujete zdroje. Proti sobě stojí týmy 5vs5. Na Epicu se tato hra běžně prodává za 630 korun a na metacritic získala od odborných recenzentů souhrnné metaskóre 53.

Hru Dishonored - Definitive Edition můžete získat na tomto odkazu a hru Eximius: Seize the Frontline pak na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic rozdává dvě hry zdarma, které potěší hráče stealth akcí a stříleček

Žádné komentáře.