CDR.cz - Vybráno z IT

Facebook se propojuje s PayPalem. Zavede platby kartou přes vlastní Messenger

Sociální síť Facebook se pomalu, ale jistě stává platformou, kterou její uživatelé mohou využívat k mnohem více účelům, než jen k pouhé komunikaci s přáteli a rodinou. Nejžhavější novinkou je možnost provádění PayPal plateb přes Facebook Messenger.

Uživatelé Facebook Messengeru mohou od minulého týdne tuto aplikaci využívat i k provádění peer-to-peer plateb s platební branou PayPal. Funkce je prozatím k dispozici zámořským majitelům mobilních zařízení s operačním systémem iOS, verze pro Android by měla být na světě co nevidět.

Uživatel si v mobilní aplikaci Facebook Messenger nastaví službu PayPal a nechá propojit příslušné účty. „Ať už jde o rozdělení účtu za jízdu taxíkem nebo večer strávený ve městě, úhradu vašeho podílu z nájmu nebo příspěvek na dárky, PayPal touto integrací výrazně usnadňuje přeposílání peněz mezi rodinou a přáteli,“ stojí v pátečním prohlášení. 

Součástí Facebook Messengeru bude i speciálně naprogramovaný PayPal bot, jehož prostřednictvím budou uživatelé moci využít služeb zákaznického servisu, jako je obnovení hesla, zadávání dotazů, týkajících se účtu, a pomoc s problémy s platbou v aplikaci. 

Diskuse ke článku Facebook se propojuje s PayPalem. Zavede platby kartou přes vlastní Messenger

Žádné komentáře.