CDR.cz - Vybráno z IT

Facebook sjednotí chaty Messengeru, Instagramu a WhatsAppu

Společnost Facebook se rozhodla, že sjednotí komunikaci na třech platformách. Uživatelé tak budou schopni komunikovat napříč platformami bez jakýchkoliv zábran. Zakladatel WhatsAppu však při svém odchodu vznesl obavu ohledně bezpečnosti uživatelů.

Společnost Facebook vlastní i několik dalších velice populárních sociálních sítí, mezi které patří například Instagram nebo WhatsApp. Tyto sociální sítě umožní svým uživatelům téměř stejný způsob komunikace jako jejich mateřská společnost Facebook a jeho Messenger.

V současné době chce Facebook propojit komunikaci napříč těmito zdánlivě rozdílnými službami. Facebook však myslí i na bezpečnost svých uživatelů, takže chce zachovat a možná i zdokonalit funkci šifrování zpráv. Bude tedy nutné vytvořit zcela nový systém, který v sobě zahrne všechny zmiňované platformy, a umožní tak uživateli komunikovat naprosto bez zábran.

Ze strany Facebooku však nejde o zcela nezištný krok. Prostřednictvím nové služby chce zefektivnit zacílení své reklamy na konkrétní uživatele. Díky lepší reklamě tak chce Facebook znásobit své příjmy. Reklama funguje prozatím na všech třech platformách odděleně. Pro inzerenty bude jistě daleko poutavější nabídka reklamy na všech platformách zároveň.

Až ve světle těchto posledních událostí se vyjasňuje pravděpodobný důvod odchodu zakladatele WhatsAppu Jana Kouma. Koum při svém odchodu odmítl jakékoliv komentáře a jen poznamenal, že má strach o bezpečnost uživatelů. V novém ekosystému bude potřeba i sjednotit způsob identifikace uživatele, takže je těžké v tuto chvíli hodnotit zabezpečení a identifikaci, protože žádná konkrétní podoba není prozatím známa.

Diskuse ke článku Facebook sjednotí chaty Messengeru, Instagramu a WhatsAppu

Žádné komentáře.