CDR.cz - Vybráno z IT

Fanoušci natočili profesionální film na motivy špionážní hry Splinter Cell

Populární série Splinter Cell se dříve soustředila na tichý postup hrou. Poslední díly ale dávají větší prostor akci. Toho využili fanoušci značky - natočili neoficiální film na profesionální úrovni. Jak se jim zdařil?

Tom Clancy's Splinter Cell je jedním z mála titulů s bohatou historií, jehož nové díly nedělají značce vyloženě ostudu. Naopak, některé ji dokázaly pozvednout o úroveň výš. Přesto se ovšem myšlenka vývojářů posunula k podstatně akčnějšímu pojetí hry. To však otevírá brány filmařům.

Filmy podle hry bývají propadáky. To je skoro až smutné pravidlo, v případě Splinter Cellu tomu ale tak nutně být nemusí. Nejedná se totiž o oficiální snímek, který by požehnal francouzský vydavatelský dům a majitel značky Ubisoft, nýbrž o fanouškovskou tvorbu na profesionální úrovni.

Možná právě fakt, že za aktuálním zpracováním s názvem The Splinter Cell Movie nestojí velká filmařské produkce, ale fanoušci, z něj dělá poměrně koukatelnou záležitost.

Herci podávají solidní výkony, kamera nezaostává, akční a bojové scény mají promyšlené aranže. To vše je navíc podpořeno zvukovými i obrazovými efekty a vhodně zvolenou atmosférickou hudbou.

Film na motivy hry Splinter Cell vychází postupně. První díl, se stopáží 10 minut, spatřil světlo světa už v roce 2014. Protože fanoušky při tvorbě nic netlačí, dali si na čas. Druhé pokračování uveřejnili právě v těchto dnech, po třech letech.

Pokud si najdete dalších 25 minut času, budete svědky infiltrace teroristické frakce v libanonském Bejrútu, kde se ovšem situace kolem hlavního hrdiny trochu zamotává. Oba dva díly můžete v původním jazyce shlédnout ve videích níže. Bohužel bez titulků. 

The Splinter Cell Movie: Část 1

The Splinter Cell Movie: Část 2

 

Špionážní hra Splinter Cell vypráví o agentu Samu Fisherovi, nasazeného na ty nejcitlivější operace doma i v zahraničí. V původních stealth dílech dostal povolení zabíjet jen výjimečně, za úkol měl sbírat zpravodajská data, odstranit konkrétní osobu, zabavit důkazy za nepřátelským perimetrem, a to vše v maximálním utajení.

Později už se vývojáři rozvášnili a do hry vložili podstatně více akce. Volba postupu hrou je ale nakonec na samotných hráčích. Jak si fanoušci série dokázali poradit s filmovým zpracováním, už posuďte sami.

Tagy: 
Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Fanoušci natočili profesionální film na motivy špionážní hry Splinter Cell

Žádné komentáře.