CDR.cz - Vybráno z IT

FCC označilo Kaspersky Lab za nepřijatelné riziko pro národní bezpečnost

FCC označila známou ruskou společnost specializovanou na kybernetickou bezpečnost, Kaspersky Lab, za nepřijatelné riziko pro národní bezpečnost USA. Kaspersky se tak zařadila na stejný seznam, jako je Huawei a ZTE. Kaspersky je ochotno vyjednávat.

Zdroj

Stejně, jako přestávají společnosti ze Západu spolupracovat s Ruskou federací a nabízet na tamním trhu své produkty a služby, tak se v západních zemích snaží omezit vliv ruských firem. Nově se objevila zpráva z FCC (Federal Communications Commission), která zařadila ruskou antivirovou společnosti Kaspersky Lab do tzv. „Covered Listu“.

V praxi to znamená, že Kaspersky Lab je jakožto kybernetická bezpečnostní firma nepřijatelné riziko pro národní bezpečnost Spojených států amerických. To bude mít za následek, že americké společnosti nemohou čerpat speciální dotace ve výši 8 miliard USD na nákup produktů a služeb od společnosti Kaspersky.

Zdroj

Kaspersky se tak zařadil na stejný seznam, na kterém již nalezneme i čínský Huawei a ZTE. Podle komisaře FCC, Brendana Cara, pomůže tento krok USA zabezpečit jejich zemi před hrozbami ze strany čínských a ruských státem podporovaných subjektů, které se snaží zapojit do špionáže a jinak poškozovat americké zájmy.

Mluvčí společnosti Kaspersky Lab k rozhodnutí FCC uvedl, že jejich rozhodnutí není založeno na technickém hodnocení produktů Kaspersky, ale prý je založeno pouze na politických základech. Dále Kaspersky Lab uvedla, že je celá společnost ochotna spolupracovat s FCC i dalšími vládními agenturami na řešení jakýchkoliv regulačních problémů.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku FCC označilo Kaspersky Lab za nepřijatelné riziko pro národní bezpečnost

Pondělí, 28 Březen 2022 - 16:19 | Gaunter | A to FCC ešte nevidela Tetris :)

Zobrazit diskusi